Videopelien kunniagalleria on saanut tämän vuoden uudet jäsenensä.

New Yorkissa toimivan The Strong National Museum of Playn ylläpitämä Video Game Hall of Fame on saanut neljä uutta jäsentä. Mukana on sekä vanhempia klassikoita että hitusen tuoreempiakin menestyspelejä.

Vuoden 2023 Hall of Fame -tulokkaat ovat Barbie Fashion Designer, Computer Space, The Last of Us sekä Wii Sports. Tulokkaista kahden uudemman paikka lienee nykypelaajille helpommin perusteltavissa, mutta etenkin Barbie Fashion Designerin mukanaolo on nostanut pelaajien kulmakarvoja.

Strong-museo kuitenkin perustelee Barbie Fashion Designerin lisäämistä kunniagalleriaan pelin asemalla 90-luvun puolivälin pelimarkkinoilla. Vuonna 1996 julkaistu Barbie Fashion Designer ilmestyi aikana, jona pelejä markkinoitiin lähinnä pojille ja miehille, mutta onnistui tästä huolimatta saavuttamaan menestystä markkinoilla. Peli ylitti kahdessa kuukaudessa puolen miljoonan myydyn kappaleen rajapyykin ja ohitti myyntivauhdillaan esimerkiksi Doomin ja Quaken kaltaiset klassikot. Barbie Fashion Designer tuotti myös ensimmäisen vuotensa aikana 120 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Vuonna 1971 ilmestynyt Computer Space taas oli yksi varhaisimmista kaupallisesti julkaistuista videopeleistä. Nolan Bushnellin ja Ted Dabneyn kehittämä kolikkopelinä julkaistu avaruussimulaatio osoittautui kannattavaksi, mutta ei yltänyt kaupallisena menestyksenä samalle tasolle kuin saman kaksikon perustaman Atarin vuotta myöhemmin ilmestynyt Pong.

Lähde: Strong

Lisää luettavaa