Videopätkien nappaamista ja tallennusten siirtoa – Nintendo Switch päivittyi uuteen versioon

Switch on saanut järjestelmäpäivityksen, joka muun muassa toi mukanaan mahdollisuuden lyhyiden videoiden kaappaamiseen.

19.10.2017 16:15

Nintendo on julkaissut uuden 4.0.0-päivityksen Switch-konsoliaan varten. Mukanaan se on tuonut parikin uutta järjestelmäominaisuutta.

Huomattavin uusi ominaisuus on mahdollisuus kaapata konsolilla yksittäisten ruutukaappausten lisäksi nyt myös lyhyitä videopätkiä. Tämä onnistuu pitämällä pohjassa ohjaimen kaappausnappia hetken aikaa, jolloin järjestelmä nappaa automaattisesti talteen viimeiset 30 sekuntia pelatusta pelistä. Ominaisuutta ovat tukemassa ensimmäisenä vain The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Arms, Mario Kart 8 Deluxe ja Splatoon 2, mutta Nintendo on luvannut laajentavansa vielä tukea. Peliblogi Kotaku UK:n sisäpiirilähteiden mukana Nintendo olisi ajan myötä halukas vielä myös pidentämään videopätkien pituutta.

Kaapattuja pätkiä voi jakaa konsolilla niin Facebookiin kuin Twitteriin ja halutessaan trimmata myös sekä alusta että lopusta.

Toinen 4.0.0-päivityksen uudistus on mahdollisuus siirtää tallennuksia ja käyttäjädataa Switch-konsolista toiseen. Käytäntö ei ole vielä tosin erityisen vapaamuotoista, sillä siirto vaatii esimerkiksi kummankin Switch-konsolin paikallista läsnäoloa, Pelkkä yksittäisten tallennusten käsittely ei näytä sekään onnistuvan.

Pienempiin lisiin lukeutuvat myös uudet käyttäjäikonit ja ennakkotilausmahdollisuus eShopissa. Listan muutoksista voi lukaista läpi Nintendon kotisivuilta.

Lisää luettavaa