Toiseen maailmansotaan sijoittuvat pelit eivät osoita laantumisen merkkejä, vaikka viime jouluna julkaistu Call of Duty 3 ei enää liikkunut entiseen malliin kauppojen hyllyiltä koteihin.

Call of Duty 4: Modern Warfare keskittyy nimensä mukaisesti nykypäivän sodankäyntiin ja tuleva Medal of Honor Airborne, vaikka sijoittuukin jälleen toiseen maailmansotaan, tarjoaa aiempaa vähemmän käsikirjoitettua toimintaa. Näiden kahden sarjan lisäksi lajityypin valioihin kuuluu myös Ubisoftin ja Gearboxin Brothers in Arms -sarja, joka on aina painottanut ryhmätoimintaa ja taktisuutta silkan räiskimisen sijaan.

Sarjan ensimmäinen uuden sukupolven konsoleille rakentuva peli Brothers in Arms: Hell’s Highway esiteltiin äskettäin Ubisoftin Ubi Days 2007 -tapahtumassa. Viimeksi lähes vuosi sitten näytetty peli on mennyt rutkasti eteenpäin. Tämäkin sotapelisarja on menossa uusiin suuntiin.

Hell’s Highway tarjoaa tähän asti dynaamisimmat ympäristöt mitä lajityypin peleissä on nähty. Puuaidat ja tynnyrit eivät enää tarjoa perinteiseen tapaan suojaa luodeilta, vaan hajoavat samantien kun lyijy iskeytyy puuhun. Jos viholliset ovat tarpeeksi tyhmiä kykkimään puuaidan takana, heidät on helppo eliminoida. Hiekkasäkeistä koostuvat suojatkin voi ampua maan tasalle esimerkiksi singolla tai kranaatilla. Tämän lisäksi ympäristöä voi tuhota luodakseen uuden reitin vihollisten selustaan.

Brothers in Arms: Hell’s Highway julkaistaan pc:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Pelistä voi lukea lisää kesäkuun Pelaaja-lehdestä.

Tsekkaa video pelistä täältä.

bridge.jpgfourjeeps.jpg

Lisää luettavaa