Valve uudistaa väkivaltaa ja seksiä sisältävien pelien näkyvyyttä Steamissa

Steamin uudistukset tarjoavat entistä enemmän mahdollisuuksia sisällön suodattamiseen.

6.9.2018 05:56

Valve tuo joukon uusia suodatustoimintoja Steam-käyttäjien ulottuville.

Yhtiö avaa uusia toimintojaan tuoreessa blogipäivityksessä. Steam-käyttäjät voivat esimerkiksi suodattaa tiettyjen kehittäjien tai julkaisijoiden pelit näkyvistä. Yksittäisiä pelejä voi kuitenkin edelleen hakea hakutoiminnolla, jolloin käyttäjä saa ilmoituksen suodatuksesta.

Jatkossa Steamissa julkaistavien pelien kehittäjät joutuvat myös kuvailemaan pelien sisältämää seksuaalista tai väkivaltaista sisältöä. Kehittäjän kuvaus näytetään kauppasivulla Steam-käyttäjille, jotta nämä voisivat harkita ostopäätöstään tarkemmin. Esimerkkinä Valve esittää Left 4 Dead 2:n kuvauksen, joka on nähtävissä yllä.

Valve kertoo myös estävänsä selvästi häiritsevien myynnin tai pelkästään ärsyttämiseen tähtäävien pelien myynnin. Trollaaminen ei ole siis sallittua jatkossakaan Steamin kauppapaikalla.

-Trollin tunnistaakin oikeasta kehittäjästä siinä, ettei hänen motiivinansa ole pelimyynti, Valve kirjoittaa blogissaan.

Trollipelit arvioidaan tapauskohtaisesti ja arviointia tehdään kehittäjän taustoja myöten. Selkeille trollitapauksille on luvassa porttikielto Steamiin.

-Tämä ei tarkoita, etteikö Steamissä olisi keskeneräisiä tai huonotasoisia pelejä. Meistä kyse on pikemminkin siitä, että noiden pelien taustalla olevat kehittäjät tahtoisivat ainoastaan saada myydyksi pelin, jota joku haluaisi pelata.

Lähde: Valve

Lisää luettavaa