Uusi interaktiivinen dokumentti kertoo Jordan Mechnerin Karatekan syntytarinan – pelattava dokumentti sisältää ennenjulkaisematonta pelisisältöä

The Making of Karateka on uusi interaktiivinen dokumentti.

12.7.2023 08:21

Digital Eclipse -studio on paljastanut uuden interaktiivisen pelidokumentin.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collectionin ja Atari 50: The Anniversary Celebrationin kehittänyt studio paljasti uuden The Gold Master Series -dokumenttisarjan. Sarjan ensimmäinen osa pureutuu Jordan Mechnerin klassikkopeli Karatekaan.

Paremmin Prince of Persian luojana tunnetun Mechnerin ensimmäiseen julkaistuun peliin uppoutuva The Making of Karateka tarjoaa pelaajille uuden tavan syventyä pelin syntytarinaan. Pelaajat pääsevät esimerkiksi näkemään kuinka Mechner opetteli isänsä Francisin tuella ihmismäisten hahmojen animoimista rotoskooppaustekniikalla, jota hän käytti menestyksekkäästi myös Prince of Persian kehityksessä. Luvassa on perinteisen dokumenttisisällön, kuten haastattelujen ja muun taustamateriaalin lisäksi pelattavaa sisältöä.

Itse Karatekan eri versioiden lisäksi dokumentti sisältää myös remasteroidun version Karatekasta sekä useita keskeneräisiä prototyyppejä, joihin pelaajat pääsevät käsiksi ensimmäistä kertaa. Mukana on myös Mechnerin ennen Karatekaa työstämä Deathbounce, jota ei ole koskaan aikaisemmin julkaistu virallisesti. Prototyyppien ja Mechnerin ideoiden pohjalta Digital Eclipse kertoo luoneensa myös kokonaan uuden version Deathbouncesta nopeatempoisena kahden tikun räiskintäpelinä, joka on saatavilla vain The Making of Karatekan osana.

The Making of Karateka julkaistaan tänä vuonna pc:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Lähde: Digital Eclipse

Lisää luettavaa