Ubisoftin kasvu ei hellitä – jälleen kaksi uutta studiota nousee maailmalle

Ubisoft vahvistuu jälleen kahdella uudella studiolla, joista toinen auttaa muun muassa koneoppimisen tutkiskelussa.

24.3.2018 17:12

Ubisoft on vahvistanut laajentuvansa jälleen kahdella kokonaan uudella studiolla. Yksi näistä nousee Intiaan maan väkiluvultaan suurimpaan kaupunkiin Mumbaihin ja toinen vastaavasti Ukrainassa sijaitsevaan Odessaan.

Molempien studioiden kerrotaan työskentelevän yhteistyössä muiden Ubisoft-studioiden kanssa AAA-tason pelinkehityksen parissa. Ubisoft Mumbain osalta studio on tekemässä myös tiivistä yhteistyötä Intian teknillisen korkeakoulun kanssa tutkiakseen koneoppimista ja tekoälyä. Odessassa vuorostaan Ubisoft toivoo haalivansa puolelleen enemmän Ukrainan vahvaa teknistä ja luovaa osaamista.

Studioista Odessa on jo aloittamassa toimintaansa, kun Mumbain toimipisteen pitäisi avautua kesäkuussa. Mumbain studioon Ubisoft toivoo pestaavansa kahdessa vuodessa vielä noin sata henkilöä.

Aiemmin Ubisoftilla on ollut intialainen studio myös Punessa. Viimeiset kymmenen vuotta Ukrainassa on toiminut lisäksi Kiovassa sijaitseva Ubisoft Kiev.

Vasta aiemmin maaliskuun alussa Ubisoft ilmoitti ostaneensa itselleen myös pari kappaletta indiepelitaloja. Toinen näistä oli romanttisiin mobiilipeleihin erikoistunut 1492 Studio ja toinen Brawlhallan tehnyt amerikkalaistiimi Blue Mammoth Games.

Lähde: Ubisoft

Lisää luettavaa