Tsekkiläisen indie-pelistudio Amanita Designin arvostettu Machinarium-peli saattaa olla matkalla PlayStation Vitalle. Asiasta vihjaa Yhdysvalloissa pelien ikärajoja säätävä ESRB, jonka nettisivuilla seikkailueepos on merkitty useiden alustojen ohella myös Vita-peliksi.

Machinarium saapui alkujaan ladattavaksi Windowsille, Linuxille ja Macille jo vuonna 2009. Kyseessä on vanhoja kunnon osoita ja klikkaa -seikkailupelejä jäljittelevä teos, joka kuitenkin keräsi erityisesti huomiota visuaalisilla ansioillaan.

Peli julkaistiin viime vuonna myös sekä iPad 2:lle että BlackBerry PlayBookille, joita seurasi tänä vuonna vielä Android-versio. Myös PlayStation 3 -version on kerrottu olevan kehitteillä, mutta siitä ei ole juuri kuulunut mitään kolmeen kuukauteen, vaikka se oli yhdessä vaiheessa tarkoitus nähdä muun muassa jo helmikuussa.

Amanitan uusin peli, Botanicula, julkaistiin tietokoneille huhtikuussa.

Päivitetty 16.7 kello 22.16: Eurogamerin saamien tietojen mukaan kehittäjät haluaisivat tehdä pelistään myös Vita-version. He kuitenkin odottavat vielä, että Sony antaisi siunauksensa projektille.

PlayStation 3 -versiolle on vastaavasti tarkoitus antaa julkaisupäivä piakkoin.

Lähde: ESRB

Lisää luettavaa