Tuhannet ihmiset ovat ottaneet torstaina ja perjantaina osaa Nintendo-johtaja Satoru Iwatan Kiotossa järjestettyihin hautajaismenoihin.  Sanomalehti Wall Street Journal raportoi kuulleensa Nintendolta, että torstaina Iwataa saapuivat muistelemaan 2 600 ihmistä ja perjantaina 1 500 ihmistä.

Hautajaismenot tapahtuivat myrskyisissä merkeissä Japanin länsiosaa ravistelleen taifuunin johdosta. Pelkkiä sateenvarjoja kaikkien vierailijoiden käsissä ei kuitenkaan havaittu, vaan osa oli raporttien mukaan muistanut ottaa mukaansa myös oman 3DS-konsolinsa.

Nintendoa vuodesta 2002 asti johtanut Iwata menehtyi viime viikonloppuna sappiteiden syöpään 55-vuotiaana. Nintendo ei ole nimennyt Iwatalle vielä seuraajaa. Parhaillaan hänen toimiaan yhtiössä hoitavat Nintendon legendaarinen pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto sekä Wiin kehitystä muun muassa aikoinaan mukana vetämässä ollut Genyo Takeda.

Iwatan hautajaisissa pidetyssä muistopuheessaan Takeda on kertonut pyrkivänsä yhdessä Miyamoton kanssa saattamaan loppuun Iwatan aloittamat työt. Hän on kuvainnollisesti luvannutkin, että Iwatan maahan kylvämät siemenet tulevat vielä jonain päivänä kukkimaan saaden ihmiset ympäri maailmaa hymyilemään.

Lähde: Wall Street Journal

Lisää luettavaa