Trials-sarjan vetohahmo ja pelihistorian oudoimman salaisuuden luoja Antti Ilvessuo jättää perustamansa Redlynx-pelistudion

Pelien kehitykset vihjaillaan silti vielä jatkuvan.

15.8.2021 12:25

Helsinkiläispelitalo Redlynxin yhdessä veljensä Aten kanssa vuonna 2000 perustanut Antti Ilvessuo on jättämässä studionsa taakseen. Suomalaisen pelialan pitkän linjan veteraani ilmoitti asiasta Facebook-tilillään todeten, että yli 20 vuoden ajanjakso tämän elämässä päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

– Jatkan pelien tekemistä tämän hullun ja alati muuttuvan alan sisällä. Kukapa tietää, millaisia pelejä vielä ilmestyykään? On jännittävää katsoa nykyhetkeä pidemmälle, Ilvessuo kirjoittaa englanniksi.

Viimeiset vuodet Ilvessuo on tunnettu parhaiten ennen kaikkea Trials-moottoripyöräsarjan luovana vetäjänä. Näistä viimeisin peli on ollut vuonna 2019 ilmestynyt Trials Rising. Redlynxin ja näin ollen myös Antin historia yltää kuitenkin monipuolisiin paikkoihin. Yhtiö on vuosien varrella ehtinyt kehittämään pelejä myös esimerkiksi Nokian N-Gage-pelipuhelimille ja luonut jopa televisiokanavilla pyöritettyjä tekstiviestipohjaisia pelejä.

Myös enemmän tai vähemmän legendaarinen Muumipappa kalassa on ollut Redlynxin varhaista käsialaa.

Redlynx on vaikuttanut osana Ubisoftia vuodesta 2011. Jopa osana ranskalaisjättiä Ilvessuon näyttävä tapa puhua peleistä on tullut tutuksi. Muun muassa vuonna 2018 hän laittoi Ubisoftin lehdistötilaisuuslavaa pirstaleiksi ja esitteli itsensä Suomen pääministerinä.

Ilvessuo on tunnetusti ollut vastuussa myös pelihistorian oudoimman salaisuuden rakentamisesta. Facebook-viestinsä hän lopettaakin kovin kiusoittelevaan sävyyn.

– Nämä eivät ole hyvästit. Ja joko kyse on kuukaudesta, vuodesta tai jopa vuosikymmenestä, uusien asioiden tekeminen jatkuu. Kenties keskipäivästä vuonna 2113 elokuun ensimmäisenä lauantaina…

Lähde: Antti Ilvessuo (Facebook),

Lisää luettavaa