Päättyvällä viikolla Fortnite muistutti taas todellisuutta rikkovasta mahdistaan ja useampi nimekkäämpi työntekijälähtö nousi julkisuuteen. Metal Gear Solid -elokuvasta puhuttiin siitäkin jälleen ja nyt todennäköisen näyttelijävalinnan kanssa, kun taas koto-Suomessa Supercellin laittoi pisteen jälleen yhdelle pulmapelilleen.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Star Wars -tähdestä Solid Snakeksi – Metal Gear Solid -elokuvan pääroolin esittäjä on vahvistumassa

Sony Picturesilla työn alla oleva Metal Gear Solid -elokuva vaikuttaa saaneen tähtensä. Elokuvasivusto Deadline raportoi lähteisiinsä vedoten, että Solid Snaken roolin olisi nappaamassa haltuunsa Tähtien sota– ja Dyyni-tähti Oscar Isaac. Ohjaaja Jordan Vogt-Roberts on sittemmin itsekin jakanut Isaacin roolia koskevia uutisia sosiaalisessa mediassa.

Lue koko uutinen

Nice. -j-urski

Ihan hyvä valinta. Ohjaaja on laittanut yhteiskuvan Isaacin kanssa Twitteriin. -Galactus


Uusi Fortnite-kausi Zero Point on täällä! Todellisuus mullistui ennätyksellisen erikoistapahtuman jälkeen

Fortniten maailma on taas uudella tapaa mullin mallin, kiitos sen tuoreen sisältökauden starttaamisen. Fortnite Chapter 2 – Season 5 starttasi virallisesti näin keskiviikkona suuren Galactus-erikoistapahtuman siivittämänä ja kantaa tuttavallisemmin nimeä Zero Point.

Uudessa kaudessa erilaiset todellisuudet kohtaavat toisensa ja tuovatkin tuoreen battle passin merkeissä muun muassa The Mandalorian-sarjan sankarit peliin. Jopa PlayStationeilta tuttu Kratos on suunnanut sittemmin peliin ja myös Master Chief vaikuttaisi seuraavan vielä perässä.

Lue koko uutinen


BioWare-johtaja Casey Hudson jättää jälleen Mass Effect -pelitalon – Dragon Age -tuottaja poistuu samalla ovenavauksella

BioWaren kaksi keskeistä työntekijää Casey Hudson ja Mark Darrah ovat molemmat ilmoittaneet jättävänsä pelitalon taakseen. Hudson on toiminut koko BioWare-organisaation johtajana viimeiset kolme vuotta palattuaan kesällä 2017 sen palkkalistoille kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Darrah on puolestaan toiminut pitkään Dragon Age -sarjan vastaavana tuottajana ja ollut osa BioWaren muonavahvuutta viimeiset 23 vuotta.

Lue koko uutinen

Hudsonin toisen hallituskauden ainoaksi meriitiksi jäi siis flopannut Anthem-räiskintä. Vaikka kökkö oli varmaan jo housussa siinä vaiheessa, kun ohjakset Hudsonille ojennettiin, niin ei tämä keikka tainnut CV:hen mikään kaunistus olla. -Haerski


Joukko kehittäjäveteraaneja jättää Sonyn

Sonyn pelinkehitysstudiot ovat nähneet nimekkäitä lähtöjä hiljattain. Ensin Bend Studion suunnalta kuultiin, että pitkäaikaiset työntekijät John Garvin ja Jeff Ross ovat suunnanneet muille mailla, minkä jälkeen korviin kantautui tieto myös Silent Hill– ja Gravity Rush -konkari Keiichiro Toyaman ja kumppaneiden lähdöstä uuteen Bokeh Game Studioon.

Lue koko uutinen (Bend Studio, Bokeh Game Studio)


Kumiankkojen armeija auttoi PlayStation 5 -julkaisupeli Demon’s Soulsin luomisessa – ”homma lähti nopeasti käsistä”

Bluepoint Gamesin entinen tekninen taiteilija Collin Harris on paljastanut hauskan yksityiskohdan PlayStation 5:lle uusitun Demon’s Soulsin kehityksestä. Keskiviikkona julkaistussa Twitter-videossa tämä esitteli, kuinka Bluepoint käytti pelin efektien ja teknologian testaamiseen räikeän keltaisia kumiankkoja – ja että niiden käyttö alkoi nopeasti lähteä myös käsistä.

Lue koko uutinen

Kumiankoista ja pleikkareista puhuttaessa ei sovi unohtaa huikeaa Super Rub ’a’ Dubbia. -Kornholic


Supercellin uutuuspeli Hay Day Pop sai perumistuomion

Kotimainen mobiilikehittäjä Supercell on hylkäämässä alkuvuodesta testijulkaisun saaneen Hay Day Pop -mobiilipelinsä. Maatalousteemainen pulmapeli pysyy pelattavissa tammikuun loppuun, minkä jälkeen sen palvelimet pannaan nurin.

Lue koko uutinen


Xbox Series X/S -konsolit näyttävät soveltuvan hyvin myös PS2-pelien pelaamiseen

Innokkaat retropelaajat ovat onnistuneet pelaamaan muun muassa PlayStation 2 -pelejä Xbox Series X/S -konsoleilla. Microsoftin tuoreet konsolit on mahdollista siirtää kehittäjätilaan, jolloin ne tukevat UWP-sovelluksia. Näihin lukeutuu muun muassa avoimen lähdekoodin retroemulaattori RetroArch, jonka Modern Vintage Gamer asensi konsoliin ja pelasi sen avulla valikoituja PS2-pelejä.

Lue koko uutinen

Ainakin itse olisin ollut ihan täpinöissäni jos plösöllä olisi kunnolla taaksepäinyhteensopivuutta -CLD2

Jos oikein ymmärsin niin ei tässäkään tueta PS1/2 levyjä, vaan pelit pitää olla valmiina ripattuna -Bloob


Microsoft Flight Simulator lentää virtuaalitodellisuudessa vielä ennen joulua

Microsoft Flight Simulator saa tuen virtuaalitodellisuuslaitteille joulukuussa. Kehittäjä kertoo virtuaalitodellisuustuen kattavan sekä lentonäkymät että valikot, joten simulaattori on koettavissa kokonaisuudessaan visiirin kanssa.

Lue koko uutinen


CD Projekt Red: Cyberpunk 2077:n tuleva moninpeli ei ole erillinen pelitila, vaan kokonaan itsenäinen tuote

CD Projekt Red on varmistanut sijoittajilleen pitämässä osavuosikatsauksessa studion tulevan Cyberpunk 2077:n moninpelin olevan itsenäinen tuote. Studion toimitusjohtaja Adam Kiciński pitääkin tulevan moninpelin kutsumista pelkäksi pelimuodoksi jokseenkin vääränä käsitteenä.

Lue koko uutinen

  Itse kyllä toivoisin että olisi maksullinen ja mitään mikromaksuja ei olisi. Onhan se paljon hienompaa katsoa jonkun tyypin hienoa autoa ja ajatella että onpas toi pelannut paljon ku saanut tuollaisen vs että onpas tuo vinguttanut visaa -peliukko

Kiinnostaa, jos eri studio ei tarkoita mitään räiskintämoninpeliä. -Tunna


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – kuolemattomia jumalia ja uutta Worms-sotaa

Vuosi 2020 vetelee viimeisiään, mutta se ei näkynyt vielä totaallisen kuivana peliviikkona. Viime päivinä suunnattiin muun muassa myyttien Kreikkaan Immortal Fenyx Risingilla, ryhdyttiin mafiapomoksi Empire of Sinillä ja tasapainoiteltiin romantiikan sekä vuoropohjaisen taistelemisen kanssa Havenin merkeissä. Worms-sarja jatkuu sekin toimintavetoisesti, kun suomalaisedustusta on luvassa Morbid: The Seven Acolytesin merkeissä.

Lue koko uutinen

Eniten näistä kiinnostaisivat Sam & Max sekä Immortals. En kuitenkaan haluaisi jatkuvasti hankkia uusia pelejä. Mutta jos näistä kahdesta pitäisi valita, niin hankkisin varmaan koiran ja pupun seikkailut… -Sundance Kid

Haven ja ehkä immortals fenyx rising. Tarttee vielä hetki katsoa millainen sirkus sieltä saapuu. -Kuros


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa