Puolalaiskirjailija Andrzej Sapkowskin luoma Noituri-universumi yritetään palauttaa valkonkankaalle vuodeksi 2017. Projektin ovat ottaneet vastuulle viimeisimmät Muumio-elokuvat tuottanut yhdysvaltainen tuotantoyhtiö The Sean Daniel Company sekä puolalaisyhtiö Platige Films, joka on aiemmin luonut animaatiopätkiä esimerkiksi The Witcher 3:a varten.

Noiturista suunnitteilla oleva elokuva ei ole pohjautumassa The Witcher -peleihin, vaan se on tukeutumassa enemmän ensimmäisten Noituri-novellien tunnelmaan. Tarkoituksena tekijöillä olisi, että elokuva saisi myöhemmin jatkoa sekä uusien elokuvien että myös televisiosarjan muodossa.

Vuodelle 2017 tähdättyä elokuvaa ja sen seuraajia on kiinnitetty käsikirjoittamaan Thania St. John, joka on aiemmin ollut mukana kynäilenässä esimerkiksi Grimm– ja Buffy, vampyyrintappaja -sarjoja. Ohjaajaksi uutta elokuvaa varten on hankittu vastaavasti Tomasz Bagiński, joka aikaisemmin urallaan on saanut muun muassa Oscar-ehdokkuuden Katedra-lyhytanimaatiollaan. Hän on ollut mukana ohjaamassa myös The Witcher -pelisarjan alkuanimaatiota.

The Witcher -peleistä vastuussa oleva puolalaiskehittäjä CD Projekt RED ei ole kertonut olevansa osallinen projektissa. 

Tämä on toinen kerta, kun Noituria ollaan sovitettu leffaksi ja televisioon. Vuonna 2001 universumista luotiin puolalaiselokuva The Hexer, jota seurasi vuotta myöhemmin samaa nimeä kantava tv-sarja. Kumpikaan tuotoksista ei suuremmin kehuja kerännyt.

Lähde: Platige Films

Lisää luettavaa