PlayStation 3:n hittipeli The Last of Us on sensuroitu koko Euroopassa ja siis myös Suomessa. Alle 18-vuotiailta kielletyn seikkailun yksinpelitarinaan ei ole koskettu, mutta sensuuri on iskenyt moninpeliin.

Aiheeseen erikoistunut Movie-censorship.com -sivusto huomasi, että moninpelissä, jossa pelaajien ohjaamat selviytyjäklaanit taistelavat keskenään, ei ole USA:n tapaan raajojen katkeamisia. Aiemmin Sonyn Saksan osasto rauhoitteli sensuurista huolestuneita saksalaispelaajia kertomalla, että heidän pelinsä on identtinen muun Euroopan kanssa. Se onkin totta, sillä The Last of Us on sensuroitu samaan tapaan koko Euroopassa.

Asia vahvistettiin eilen Naughty Dog -studion keskustelualueella, ja syyksi annettiin ”eri maiden valvontaviranomaiset”. Sony ei vain ole ilmeisesti tahtonut tehdä erillistä peliversiota Saksan markkinoille.

Kysyä voi tietysti, onko pelaajien todella tarpeen nähdä verisiä kuolemia moninpelissä. Toisaalta jo kultalevyn verran Suomessa myynyt The Last of Us on vain aikuisille pelaajille tarkoitettu peli, jonka epämiellyttävä väkivalta on osa pelin sanomaa. 

Lähteet: Naughty Dog forums, Escapist, Movie-Censorship

Lisää luettavaa