Teenage Mutant Ninja Turtles- ja Streets of Rage -elvyttäjä saa uuden omistajan – hinta lähes 40 miljoonaa

Dotemu toimii vastaisuudessa Focus Home Interactiven varjossa, mutta siltikin itsenäisin elkein.

6.8.2021 15:13

Klassikkopelisarjojen elvyttäjä viimeisinä vuosina ansioitunut ranskalaispelitalo Dotemu on päätynyt ostetuksi. Uudeksi omistajaksi on noussut toinen nimekäs ranskalaistaho Focus Home Interactive, joka kertoo haalineensa 77,5 prosentin enemmistöosuuden minimissään 38,5 miljoonalla eurolla.

Hinta voi nousta parhaimmillaan vielä 15 miljoonaan riippuen erinäisistä Doetmulle asetetuista työllisyys- ja suoriutumistavoitteista.

Dotemun toimitusjohtajan Cyrille Imbertin mukaan yhtiön on määrä pitää kauppojen myötä yhä oma päätännöllinen itsenäisyytensä mutta hyötyä samalla Focus Homen tuomista kasvumahdollisuuksista.

Dotemun viimeisin suurin julkaisu on ollut Streets of Rage 4, jota on seuraamassa myös vielä läjä muita vastaavanlaisia elvytysnimikkeitä. Yhtiö esimerkiksi tuo jatkoa vielä klassiselle Turtles-pelitoimminnalle Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revengellä ja valmistelee kumppaneidensa kanssa myös sellaisia nimikkeitä kuin Metal Slug Tactics, Windjammers 2 sekä Pharaoh: A New Era.

Lähde: Focus Home Interactive, GamesIndustry

Lisää luettavaa