Team Fortress 2:n hattumarkkinat vajosivat kaaokseen loottilaatikkobugin myötä – Valve tutkiskelee asiaa

Team Fortress 2:n hattumarkkinoilla on ollut synkkä loppuviikko.

29.7.2019 11:29

Hattukatastrofi on iskenyt Valven verkkoräiskintäpeli Team Fortress 2:een. Pelaajat huomasivat kuluvalla viikolla, että peliin uusia kosmeettisia esineitä lisännyt kesäpäivitys on potentiaalisesti tuonut häiriön sen loottilaatikoiden toimintaa, sillä tietyt laatikot alkoivat sylkeä käytännössä varmasti ulos äärimmäisen harvinaisia Unsual- eli ”Epätavallinen”-nimellä kutsuttuja esineitä.

Team Fortress 2:n tapauksessa asiasta tekee ison se, että hatuista käydään Steamin sisällä kauppaa oikealla rahalla. Monien harvinaisten hattujen arvo on siis saattanut romahtaa monilla kymmenillä euroilla, kun taas tiettyjä loottilaatikoita on ryhdytty kaupittelemaan suuremmalla hinnalla. Steamin tilastojen mukaan esimerkiksi esine nimeltä ”Epätavallinen Joukkueenjohtaja” meni vielä aiemmin heinäkuussa kaupaksi lähes 160 dollarilla, kun nyt sen arvo on pudonnut vajaaseen 40 dollariin.

Valve on sittemmin merkinnyt ainakin toistaiseksi kaikki rikkinäisistä loottilaatikoista ilmaantuneet Unusual-esineet sellaiseksi, ettei niitä voi vaihtaa eteenpäin. Viikonlopun jälkeen se on luvannut tiedottaa, mitä se aikoo tehdä esineiden suhteen seuraavaksi.

Lähde: Team Fortess 2 (Twitter), Rock Paper Shotgun, Eurogamer

Lisää luettavaa