Tokyo Game Show -messut ovat pyörähtäneet käyntiin Japanissa ja tuoneet heti julkisuuteen peräti 50 minuuttia uutta Death Stranding -pelikuvaa. Uuden materiaalin esittely tapahtui osana suorana järjestettyä PlayStationin omaa tilaisuutta, jossa pelin avainkehittäjä Hideo Kojima selostaa japaniksi läpi pelikuvan tapahtumia.

Japania ei tarvitse silti ymmärtää, että uudesta materiaalista saisi jotain irti. Pelikuva sijoittuu aivan pelin alkuasetelmiin, jossa päähenkilö Sam lähtee toimittamaan läheiseen kaupunkiin aputarvikkeita. Paljon näkyville saadaan varsinkin esimerkkejä siitä, miten pelimaailmassa liikutaan ympäriinsä ja kuinka muut pelaajat voivat auttaa toisiaan jättämällä maailmaan jälkeensä tikkaiden ja muiden apuvälineiden kaltaisia asioita ja tykkäämällä toistensa aktiviteeteista.

Muutamia ajoneuvojakin on kyllä tarjolla. Pääpaino matkustamisessa vaikuttaisi olevan silti jalkapatikassa.

Pieniä hallinnollisia elementtejä tuodaan myös esiin varsinkin väsymyksen ja omien varusteiden käsittelyn kaltaisilla asioilla. Sam saattaa joutua esimerkiksi tasapainottelemaan aina välillä raskaan toimituslastin kanssa, jolloin voi olla houkuttelevaa hankkia tämän perässä automaattisesti liikkuva leijukelkka. Aina välillä hahmon täytyy myös ladata niin kirjaimellisia kuin kuvainnollisia pattereitaan lepäilemällä.

Noin puolessa välissä pelikuvavideota tarjolla on hieman toimintaakin. Se alkaa kevyellä hiippailulla normaaleja ihmisiä vastaan, joita vastaan Sam päätyy lopulta myös heiluttelemaan nyrkkejään ja käyttämään näitä paikalleen sitovaa bolapyssyä. Pientä pakoiluakin on tarjolla. Pian tämän jälkeen kohdataan mystisempiä BT-olentoja, joita ilmeisesti myös pystytään sitomaan aloilleen bolia käyttäen. Olentojen huomion herättäminen ajaaSamin kohtaamaan kuitenkin myös suuren ympäristöjään hallitsevan limahirviön, joka kaadettiin esimerkiksi erikoiskranaateilla ja BT-olentojen vahingoittamiseen erikoistuneella käsiaseella..

Pelikuvaesittely on katsottavissa alta. Sen ohella Kojima Productions on julkaissut tällä viikolla myös seitsemänminuuttisen välipätkän pelistä, joka esittelee hieman tarkemmin Samin yleistä tehtävää Death Strandingissa. Video on alunperin näytetty virallisesti Gamescom-kävijöille.

Death Stranding ilmestyy PlayStation 4:lle marraskuun 8. päivä.

Lisää luettavaa