Taistelupelitapahtuma EVO Online 2020 peruttiin ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty toimitusjohtaja sai lähteä

Samalla Ubisoft lupaa muokata toimintaansa vastauksena useisiin sen työntekijöihin kohdistuneisiin syytöksiin.

3.7.2020 15:27

Heinä-elokuun vaihteelle suunniteltu virtuaalinen taistelupelitapahtuma EVO Online 2020 on päädytty perumaan. Taustalla on tapahtuman toimitusjohtajana toiminutta Joey Cuellaria vastaan nousseet syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä, minkä myötä Cuellar on saanut myös lähteä EVO-tapahtumien taustajoukoista.

– Olemme viimeisen vuorokauden aikana tehneet joukon ensimmäisiä tärkeitä päätöksiä yhtiöön liittyen vastauksena vakaviin Twitterissä hiljattain julkisuudessa tehtyihin syytöksiin. Joey Cuellar ei ole enää millään muotoa tekemisissä EVOn kanssa, tapahtuman tiedotteessa todetaan.

EVOn toimitusjohtajan aseman ottaa ainakin toistaiseksi tapahtuman toinen perustajajäsen Tony Cannon. Yhtiö ilmoittaa myös, että vaikka se palauttaa kaikille maksaneille osallistujille rahat takaisin, lahjoittaa se tuottoihin verrattavissa olleen summan vielä myös Project HOPE -järjestölle.

Jo ennen kuin EVO julkisti oman päätöksensä Cuellaria koskien, olivat useat jo tapahtuman yhteistyökumppanit, kuten Bandai Namco, Capcom ja NetherRealm Studios, ilmoittaneet vetäytyvänsä tapahtumansa. Syyksi annettiin juurikin Cuellaria vastaan nousseet syytökset.

Cueller itse on kommentoinut syytteitä Twitterissä pahoittelemalla ja toteamalla, kuinka hänen vuosien takainen nuoruuden holtittomuus ei ole syy eikä mikään tämän teoille.

EVO Online 2020 olisi ollut maineikkaan taistelupelitapahtuman ensimmäinen isompi yritys kokeilla tapahtuman järjestämistä virtuaalisesti. Varsinainen EVO 2020 -tapahtuma peruuntui aiemmin jo koronapandemian johdosta.

Syytökset pelilalla todistetusta häirinnästä ja kaltoinkohtelusta ovat olleet pinnalla jälleen viimeiset parisen viikkoa. Aalto lähti laajalti liikkeelle kehittäjäkonkari Chris Avellonen kohtaamista syytöksistä, minkä jälkeen syytöksiä on lennellyt laajalti niin kehittäjien, median kuin striimaajienkin keskuudessa. Pelitaloista varsinkin Insomniac Games ja Ubisoft nousivat syytöksissä niin laajalti esiin, että yhtiöt päätyivät vielä julkaisemaan omat kannanottonsa asiaan.

Sittemmin Ubisoft on vielä ilmoittanut, että se on ryhtynyt toimiin muokkaakseen uusiksi sen eri projekteja valvoaa toimitusneuvostoa ja henkilöstöhallinnon sekä johtajiston toimintaan. Raporttien mukaan syytöksiä kohdanneita henkilöitä on myös vähintään lomautettu yhtiön sisällä.

Lähde: EVO (Twitter), Joey Cuellar (Twitter), Gematsu, Ubisoft, Bloomberg

Lisää luettavaa