Switch on nyt suositumpi kuin yksikään Nintendo-kotikonsoli – ohitti myynneissä hittilaite Wiin

Nintendo Switchin suosio jatkuu, kuten myös kädenvääntö PlayStation 4:n kanssa.

3.2.2022 14:07

Switch on tätä nykyä menestyneempi kuin yksikään Nintendon tähänastinen kotikonsoli, yhtiö on vahvistanut.

Kiotolaispelitalon neljännesvuosikatsauksen mukaan hybridikonsolia on toimitettu maailmalle nyt 103,54 miljoonaa yksikköä. Näin ollen lähes viiden vuoden ikäinen Switch on ohittanut Nintendon tähän asti suosituimman kotikonsolin Wiin kokonaismyynnit, jotka yltivät aikoinaan 101,66 miljoonaan.

Tuoreeltaan ilmoitettu luku kattaa Switchin kaikki kolme eri versiota, joista tuorein OLED-malli julkaistiin viime vuoden lokakuussa.

Nintendon omissa kirjoissa Switchin edellä ovat useampia laitemalleja kattavat käsikonsolituoteperheet Nintendo DS (154.02 miljoonaa) ja Game Boy (118.69 miljoonaa, myös Color-malli mukaanluettuna). Kokonaismyynneissä edellä ovat lisäksi PlayStation 2 (155 miljoonaa) sekä PlayStation 4, jota on Sonyn tuoreen ilmoituksen mukaan maailmalla 116,8 miljoonan konsolin verran.

Vielä syyskuussa Switchin toimitukset olivat 92.87 miljoonassa. Vuodenvaihteeseen ulottuvan katsauksen mukaan konsolia on toisin sanoen liikkunut eteenpäin yli 10 miljoonaa yksikköä sitten viime näkemän, vaikka konsolituotantoa on muiden tavoin hidastanut maailmanlaajunen komponenttivaje.

Pelien osalta Nintendo kertoo, että marraskuussa ilmestyneen Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl -kaksikon läpimyynnit asiakkaille ovat yltäneet 13,97 miljoonaan kappaleeseen. Lokakuinen Mario Party Superstars on yltänyt 5,43 miljoonaan ja saman kuun aikana ilmestynyt Metroid Dread vuorostaan 2,3 miljoonaan läpimyyntiin. 

Switchin kaikkien aikojen myydyimpänä Nintendo-pelinä jatkaa Mario Kart 8 Deluxe, jonka toimitukset ovat nousseet 43,35 miljoonaan kappaleeseen.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa