Lataa uusi Super Mario Galaxy -traileri tästä (20 Mt, WMV).

Nintendo-ikoni Shigeru Miyamoto piti Game Developers Conference 2007:ssä puheen torstaina. Aiheena oli ”Creative Vision”.

Puhe järjestettiin GDC:n pääsalissa, jonne mahtuu useita tuhansia kuulijoita. Tilaisuus oli tupaten täynnä, ja paikalle haluavien jono kiersi koko messurakennuksen! Edeltävänä iltana Miyamoto sai samassa salissa järjestetyssä Game Developer Awards -tilaisuudessa kunniapalkinnon työstään pelialalla. Valinta osui kohdalleen.

Miyamoto kertoi pitkän uransa monista eri vaiheista sekä pelisuunnittelufilosofiastaan. Hän puhui myös paljon koirastaan nimeltä Pick sekä vaimostaan. Mies esitteli Wife-O-Meter-mittarin, jolla hän kuvasi vaimonsa kiinnostusta videopeleihin.

miyamoto103.jpg

Ensimmäiset Zeldat ja Super Mariot eivät kiinnostaneet Miyamoton vaimoa. Ensimmäinen peli, joka sai ”Shiggsyn” vaimon edes hieman muuttamaan asennettaan, oli Zelda: The Ocarina of Time, jota hän katseli tyttärensä pelaavan. Sitten tuli Brain Age, josta vaimo pitää todella paljon. Wife-O-Meter täyttyy uhkaavaa vauhtia. Yllätys yllätys: Wii on tehnyt Shigerun vaimosta tosipelaajan, joka kutsuu naapureita kylään luomaan Wii-hahmoja ja pelaamaan Wii Sportsia.

mariog018_jpeg.jpgmariog017_jpeg.jpg

Miyamoto näytti uuden trailerin Super Mario Galaxysta ja vahvisti pelin ilmestyvän vuoden 2007 aikana. Miyamoto kertoi myös suunnittelevansa uutta Wii-kanavaa, jolla ihmiset voivat mittauttaa suosiotaan maailmanlaajuisesti.

Miyamoton puheen uutisanti oli todella köyhä, mutta kyseessä olikin pelintekijöille suunnattu tilaisuus, ei lehdistötilaisuus.

Lisää luettavaa