Super Mario Run petti Nintendon odotukset

Super Mario Run on selvästi kiinnostanut ihmisiä, mutta samalla mobiili-Mario näyttää jääneen Nintendolle myös pettymykseksi.

25.3.2017 05:00

Joulukuussa iOS-laitteilla debytoinut Super Mario Run on jäänyt rahallisella menestyksellään Nintendon odotuksista. Yhtiön johtaja Tatsumi Kimishima on ilmaissut asian japanilaiselle Nikkei-sanomalehdelle juuri sopivasti pelin Android-julkaisun alla.

Tiedossa on tähän asti ollut, että julkaisussaan Super Mario Run riensi heittämällä monissa maissa latauslistojen huipulle, ja että tammikuun loppuun mennessä sitä oli ladattu yhteensä reilut 78 miljoonaa kertaa. Tiedossa on kuitenkin samalla ollut, että kyseisestä pelaajamäärästä lopulta vain noin viisi prosenttia päätyi maksamaan pelistä kymmenen euroa avatakseen koettavakseen muutakin kuin vain sen ilmaissisällön.

Nintendon toinen mobiilipeli Fire Emblem Heroes vaikuttaisikin toistaiseksi olleen rahakkaampi hitti yhtiölle olemalla perinteisempi mikromaksuilla varustettu ilmaistuote. Nikkein saamassa lausunnossa Nintendon edustaja on kuitenkin kertonut, ettei Fire Emblem Heroes anna silti välttämättä kuvaa yhtiön mobiilitulevaisuudesta. Ilmaispelimenestyksestä huolimatta Nintendo kokee itselleen nimittäin edelleen mieluisammaksi Super Mario Runin liiketoimintamallin.

Seuraavaksi Nintendon tiedetään tuovan mobiililaitteille eläimellisen Animal Crossing -sarjansa, eikä mobiilipelien julkaisun pitäisi loppua vielä myös siihenkään. Mielenkiinnolla sopiikin odottaa, millaisia kyseiset tuotokset tulevat vielä olemaan. Yksinomaan vain pelkkää rahaa yhtiö kun ei ole aikeissa takoa mobiilituotoksillaan. Tärkeää sille on ollut nimittäin myös uusien pelaajien tutustuttaminen osaksi sen muuta peli- ja tuotetarjontaa.

Lähde: Nikkei

Lisää luettavaa