Suomi vahvasti esillä ”pelialan Oscareissa” – Spider-Man 2:lle eniten ehdokkuuksia

Tämän vuoden DICE Awards -ehdokkaat on paljastettu.

11.1.2024 09:40

Vuoden 2024 DICE Awards -peligaalan ehdokkaat on paljastettu.

Academy of Interactive Arts & Sciencesin organisoimassa arvostetussa palkintogaalassa eniten ehdokkuuksia keräsi PS5-peli Marvel’s Spider-Man 2. Tapahtumassa on kuitenkin vahva edustus myös Suomesta. Remedy Entertainmentin Alan Wake 2 on nimittäin ehdokkuuksien määrässä toisena, sillä peli kilvoittelee palkinnoista kaikkiaan kahdeksassa kategoriassa.

Spider-Man 2 ja Alan Wake 2 kilvoittelevat molemmat tapahtuman arvostetuimmasta palkinnosta vuoden parhaana pelinä. Niiden lisäksi vuoden peliksi ovat ehdolla myös Baldur’s Gate 3, Cocoon sekä The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Alan Wake 2 on ehdolla lisäksi vuoden parhaan seikkailupelin, teknisen saavutuksen, tarinan, äänisuunnittelun, musiikin ja taiteellisen suunnan palkintokategorioissa. Lisäksi pelin toinen päähahmo Saga Anderson on ehdolla pelihahmojen kategoriassa.

Myös pelialan Oscar-gaalana tunnetun DICE Awardsin ehdokkaat valitaan pelinkehittäjien ja alan asiantuntijoiden muodostaman paneelin toimesta. Palkintogaala järjestetään Las Vegasissa 15. helmikuuta.

Lähde: AIAS

Lisää luettavaa