Suomalaista pelisarjakuvaa kauppojen hyllyille syksyllä

Miha Rinteen satiirinen Matkailua pelialalla -sarjakuvakirja on saapumassa kauppoihin ensi kuussa. Tekijää pääsee ihmettelemään myös pian Helsingin sarjakuvafestivaaleilla.

18.8.2013 12:23

Kotimaista näkökulmaa peliteollisuuden kiemuroihin tarjoava satiirinen sarjakuvakirja Matkailua pelialalla on löytänyt tiensä painoon asti. Joukkorahoituksen avulla mahdolliseksi tehty opus nähdäänkin näin ollen myynnissä syyskuun 6. päivä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa ja sarjakuvien erikoisliikkeissä.

Internetissä Miha Rinteen toimesta alkunsa saanut sarjakuva on kirjamuodossa kokonaisuudessaan 244 sivua sisältävä tuotos. Tekijä kertoo saaneensa mahdutettua opukseen kaiken haluamansa pienen tiivistämisen jälkeen, minkä myötä sarjakuvassa nähtävien hahmojen tarina saadaan siis nyt myös päätökseen.

Rinne kokee, ettei hänellä ole todennäköistä tarvetta kertoa aiheesta enempää ainakaan seuraavaan 15 vuoteen.

35 euron suositushintaa kantavan kirjan voi ostaa tekijältään henkilökohtaisesti syyskuun alussa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Osana samaista tapahtumaa Pelaajan kulttuuritoimittaja Janne Pyykkönen käy myös sunnuntaina 8.9. haastattelemassa Rinnettä festivaaliteltan päälavalla.

Lähde: Matkailua pelialalta

Lisää luettavaa