Street Fighter V monipuolistaa katutappeluita V-mäisillä uudistuksilla

Uusi Street Fighter V -video on saapunut selventämään, minkälaisilla uusilla järjestelmille katutappeluita boostaillaan tällä kertaa.

12.6.2015 02:00

Street Fighter V on toistaiseksi tykännyt esiintyä julkisuudessa varsin varoen, mutta nyt tuoreimman videonsa siivittämänä sen toiminnasta on saatu varsin mukava annos uutta tietoa.

Uusi video pureutuu niin pelin V-Skill-, V-Trigger- kuin myös V-Reversal-järjestelmiin. V-Skill on näistä uusi jokaiselle hahmolle annettu oma kevyt erikoisliike, joka aktivoidaan painamalla samanaikaisesti molemmat pelin medium-napit pohjaan. Ryun tapauksessa hahmo hyödyntää V-Skillina Street Fighter III: 3rd Strikesta tuttua parry-liikettä, joka oikein ajoitettuna torjuu täydellisesti vastustajan antamat iskut. M.Bison vuorostaan pystyy omalla V-Skillilla nappaamaan ilmasta vastustajiensa tulipallot ja viskomaan nämä takaisin näiden naamaan.

V-Skillien käyttöä ei rajoiteta millään tavalla taisteluiden tiimellyksessä. Hieman toista maata ovat sen sijaan V-Trigger-liikkeet, jotka aktivoidaan molempia heavy-nappeja painamalla, kunhan hahmonsa niin sanotun V-mittarin on saanut täyteen. Tuolloin Ryu esimerkiksi pystyy voimistamaan iskujaan hetkellisesti, kun taas Charlie pystyy teleporttaamaan lähemmäksi vastustajaansa.

V-Reversal vaatii sekin täyden V-mittarin toimiakseen. Nimensä mukaisesti kyseessä on eräänlainen vastahyökkäys, jonka voi aktivoida kesken vastustajan iskusarjan torjumisen.

Jonkinlaisia Ultra Combojen tapaisia erikoisiskuja tullaan Street Fighter V:ssä myös vielä näkemään. Tällä kertaa ne kantavat kuitenkin nimeä Critical Arts ja niiden käyttö vaatii vastustajaan tehdyn vahingon mukaisesti täyttyvän EX-mittarin hyödyntämistä. EX-mittaria käytetään myös hahmojen perusiskujen vahvistamiseen.

Street Fighter V on odotettavissa kauppoihin vuoden 2016 alkupuoliskolla. Peli on työn alla niin PlayStation 4:lle kuin pc:llekin.

Lähde: PlayStation Blog, Capcom

Lisää luettavaa