Square Enix uuden Tomb Raiderin Xbox-yksinoikeudesta: ”Totta kai ajattelimme faneja”

Rise of the Tomb Raider -pelin tekijät ovat kommentoineet pelinsä ympärillä vellovaa kohua.

26.8.2014 14:12

Square Enix ja Microsoft yllättivät kaikki tämän vuoden Gamescom-messuilla: Lara Croftin uutuusseikkailun Rise of the Tomb Raiderin paljastettiin saapuvan yksinoikeudella Xbox 360:lle ja Xbox Onelle loppuvuodesta 2015.

Nyt Rise of the Tomb Raider -pelin tekijät ovat kommentoineet pelinsä ympärillä vellovaa kohua. Tuoreimmassa kyselyvastauksissaan Square Enixin ja peliä kehittävän Crystal Dynamicsin väki vahvistaa kertaalleen, että Microsoftin yksinoikeus on rajoitettu vain tiettyyn ajanjaksoon. Toisin sanoen sopimuksen päättymisen jälkeen peli on vapaata riistaa muillakin alustoilla.

– Emme keskustele sopimuksen yksityiskohdista, keskitymme vain tekemään mahtavaa peliä Xbox Onelle ja Xbox 360:lle, julkaisija kertoo.

Yksinoikeuden väliaikaisuudesta huolimatta kehittäjät ovat selkeästi tiedostaneet, että ratkaisu aiheuttaa yhä närkästystä PlayStation- ja pc-pelaajien keskuudessa. Kysyttäessä, onko Square Enix ja Crystal Dynamics tietoisia sarjan pitkästä historiasta kyseisillä alustoilla, vastaus on luonnollisesti puolusteleva.

– Totta kai ajattelimme muillakin alustoilla pelaavia faneja. Emme kuitenkaan tehneet päätöstä kepein mielin. Tavoitteenamme on rakentaa paras mahdollinen peli, ja yhteistyösuhteemme Microsoftin kanssa on auttanut meitä saavuttamaan peliin kaavailemamme vision.

Square Enixin mukaan Gamescomissa tapahtuneen julkistuksen tarkoituksena ei ollut aiheuttaa sekaannusta. Heidän mielestään Microsoftin tilaisuus oli erinomainen paikka asian julkistamiselle, mutta ei niinkään tarkempiin yksityiskohtiin menemiselle.

Lähde: The Official Tomb Raider Blog

Lisää luettavaa