Square Enix -elokuvauniversumi työn alla – Just Cause seuraavana vuorossa

Menneen kesän Hitman-elokuvan tuottaneen Adrian Askariehin Just Cause -projekti ottaa vihdoin tuulta alleen. Ricon seikkailut valkokankaalla saattavat olla tulevaisuudessa osa suurempaa kokonaisuutta.

10.9.2015 10:08

Menneen kesän Hitman: Agent 47 -elokuvan tuottajan Just Cause -leffaprojekti ottaa vihdoin tuulta alleen.

Molempia Hitman-elokuvia työstänyt Adrian Askarieh hankki oikeudet ruotsalaisen Avalanche Studiosin Just Cause -toimintaräminään jo vuonna 2009, mutta varsinaista tuotantoa ei ole edelleenkään saatu aloitettua. Parhaillaan projektin lähtölaukaus vartoo Agent 47:n myyntituloksia, jotka lupaavat tällä hetkellä hyvää: vaikka elokuva oli täysi arvostelufloppi, se on takonut budjettinsa lipputuloissa jo lähes tuplana takaisin.

– Olemme jo lähellä. Mitä paremmin Hitman pärjää, sitä helpompaa Just Causen tekemisestä tulee, Askarieh selitti pelisivusto IGN:lle.

Askariehin Just Cause tulee seuraamaan uskollisesti pelisarjan jalanjäljissä ylilyövine, jopa liioitelluine toimintakohtauksineen, ja joulukuussa julkaistavan Just Cause 3:n juonikaari toimii elokuvan muusana. Miehen sanoin sarjan kolmas osa antaa lapsuuden maisemiinsa palaavalle Ricolle oikean, tunnepohjaisen syyn kylvää tuhoa.

 – En ole vielä nähnyt elokuvaa miehestä, joka lähetetään repimään ihmisiä rikki sisältäpäin, ja jonka täytyy päättää, onko se oikeutettua vai ei. Mielestäni se on siisti tarina, Askarieh hehkutti haastattelussa.

Tuottaja väläytteli artikkelissa myös visioita jaetusta Square Enix -elokuvauniversumista, johon kuuluisivat Hitmanin ja Just Causen lisäksi myös Deus Ex ja Tomb Raider. Vaikka mies työskentelee unelmansa saavuttamiseksi, on suunnitelma vielä päiväunitasolla.

 – Kaikki riippuu siitä, miten hyvin Hitman otetaan vastaan. Jos se olisi kuitenkin minusta kiinni, HitmanJust Cause ja Lara Croft kuuluisivat kaikki samaan universumiin, ja Deus Ex olisi sen universumin tulevaisuus. Valitettavasti minulla ei ole oikeuksia Lara Croftiin! mies naurahti.

Lähde: IGN, VG247

Lisää luettavaa