Sonylta historiallinen päätös: E3-messut jäävät väliin ensimmäistä kertaa 24 vuoteen

Sonya ei nähdä ensi vuoden E3-pelimessuilla.

16.11.2018 22:05

Sony jättää väliin ensi vuoden E3-pelimessut, elektroniikkajätti on vahvistanut yhdessä tapahtuman järjestävän Entertainment Software Associationin kanssa.

Tapaus on tietyllä tapaa historiallinen, sillä tämä on PlayStationin ja E3-messujen 24-vuotisena elinaikana ensimmäinen kerta, kun Sony sivuuttaa tapahtuman. Lausunnossaan Game Informerille yhtiön edustaja on kertonut, ettei PlayStationilta kannata odottaa edes minkäänlaista messujen sivulla järjestettävää lehdistötilaisuutta, jollaisia esimerkiksi Electronic Arts on viime aikoina tehnyt.

– Pelialan kehittyessä Sony Interactive Entertainment jatkaa pyrkimyksiään löytää uudenlaisia kekseliäitä mahdollisuuksia olla yhteydessä faneihinsa. PlayStation-fanit ovat meille kaikki kaikessa ja me haluamma aina innovoida, ajatella erilailla ja kokeilla uusia keinoja, joilla ilahduttaa pelaajia. Tämän tuloksena olemme päättäneet jättää osallistumatta E3:een vuonna 2019. Tutkimme uusia ja tuttuja keinoja vuorovaikuttaa yhteisömme kanssa vuonna 2019, emmekä malta odottaa, että voimme kertoa suunnitelmistamme teille, PlayStationin edustaja toteaa.

Sonyn päätös on varmasti iso kolhu E3:lle, sillä tapahtuma on etsinyt viimeiset vuodet kovasti identtiteettiään kuluttajavetoisten tapahtumien, kuten PAX-messujen rinnalla. Electronic Arts on jättänyt osallistumatta virallisesti tapahtumaan vuodesta 2016 lähtien ja pitänyt mieluummin sen rinnalla oman yhteisövetoisen EA Play -tapahtuman. Viime vuonna myös Microsoft panosti vähemmän itse messuilla olemiseen ja keskitti peliensä näyttämisen ennemmin E3:n läheisyyteen kuin sen tukikohtana toimineeseen Los Angelesin messukeskukseen. Nintendo on vuorostaan useamman vuoden ajan hylännyt perinteiset lehdistötilaisuudet ja korvannut ne omilla Direct- ja Tree House -verkkolähetyksillä.

Sony itse piti tänä vuonna myös kovin kokeellisen E3-lehdistötilaisuuden. Ison julkistustulvan sijasta yhtiö keskittyi esittämään tapauksessa neljää sen tulevaa, jo tiedossa ollutta suurpeliä, mitä rytmitettiin muutamilla pienemmillä esittelyillä.

Sekä Nintendon että Microsoftin on määrä osallistua vielä ainakin ensi vuoden E3-pelimessuille.

Sonyn päätös jättää E3-messut väliin on herättänyt paljon spekulaatioita myös seuraavan PlayStationin lähestyvästä julkaisusta. E3-messujen väliin jättäminen voi esimerkiksi tarkoittaa, että Sony suunnittelee ensi vuodelle vielä omaa tapahtumaansa, jossa se keskittyisi rauhassa PlayStationin tulevaisuuden esittelemiseen ilman tarvetta taistella huomiosta kiireisen E3-viikon keskellä.

Lähde: Game Informer

Lisää luettavaa