PlayStation 4 -päivitys 7.00 saapuu tällä viikolla

Tuore järjestelmäpäivitys hioo PlayStation 4:n ryhmä ja etäkäyttömahdollisuuksia. Jo ennen päivitystä konsolin Facebook-integraatio on kuitenkin poistettu ainakin väliaikaisesti.

13.10.2019 16:35

PlayStation 4:n uusin järjestelmäpäivitys 7.00 saapuu tällä viikolla konsolin omistajien ladattavaksi.

Näillä näkymin vielä jo näin tiistaina ilmestyvä päivitys tekee viilauksia varsinkin PlayStation 4:n ryhmien toimintaan. Vastaisuudessa yhteen ryhmään mahtuu kerralla kahdeksan henkilön sijasta 16 henkilöä, minkä lisäksi ryhmien verkkoyhteys- ja äänenlaatuteknologiaa on viilattu.

PlayStation 4:n etäkäyttöominaisuus eli Remote Play ehostuu sekin. Vastaisuudessa iOS:n ja Sonyn omien Android-puhelimien lisäksi ominaisuutta voi hyödyntää millä tahansa älypuhelimella tai tabletilla, joka pyörittää Android 5.0:aa. Etäkäytön hyödyntäminen tapahtuu Sonyn oman PS4 Remote Play -sovelluksen avulla.

Yksi ominaisuus katoaa kuitenkin myös näin alkuviikosta. PS4:n Facebook-integraatio jää nimittäin ainakin hetkeksi historiaan, eli konsolilla ei voi jakaa enää esimerkiksi trophy-tietoja tai pelikuvaa kyseiseen sosiaalisen median palveluun. Sen kautta ei ole enää myöskään mahdollista hakea täydennystä kaverilistaansa, eikä Facebookin kautta siirrettyjä profiilikuviakaan enää tueta.

Sony ei ole antanut syytä ominaisuuden poistamiselle. Facebook on kuitenkin kommentoinut Kotaku-sivustolle, kuinka se on parhaillaan viimeistelemässä Sonyn kanssa päivitettyä sopimusta parannetun integraation käyttöönotosta. Aiemmin viime vuonna se oli ilmoittanut, kuinka se pyrkii rajaamaan tapoja, joilla yhtiöt pääsevät käsiksi sen käyttäjädataan.

Lähde: PlayStation Blog, PlayStation SupportGematsu, Kotaku

Lisää luettavaa