Sony ottaa ison askeleen taistelupelaamisen ja elektronisen urheilun kanssa – pelitapahtuma Evo siirtyy osaksi PlayStation-perhettä

Taistelupelitapahtuma palaa loppukesästä verkossa järjestettävänä Evo Online -tempauksena.

18.3.2021 21:35

Maailman suurin ja pitkäikäisin taistelupelitapahtuma Evolution Championship Series eli tuttavallisemmin Evo siirtyy osaksi PlayStation-perhettä. Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että se on lyöttäytynyt yhteen uuden elektroniseen urheiluun keskittyvän RTS-yhtiön kanssa hankkiakseen tapahtuman osaksi omaa toimintaansa.

– Tämän päivän julkistus tarkoittaa PlayStationille jännittävää askelta matkassamme edistää taistelupeliyhteisön sekä elektronisen urheilun kasvua ja tukea kilpailullisia pelaajia konsoleillamme laaja-alaisesti. Taistelupelit ovat erittäin suosittuja PlayStation-konsoleilla pelaajien pelattua niitä yli 1,1 miljardin tunnin edestä jo pelkästään vuonna 2020. Olemme omistautuneet madaltamaan kynnystä kaiken tasoiselle kilpailulle ja tarjoamaan pelaajille parhaan mahdollisen globaalin alustan osoittaa kykynsä ja intohimonsa, Sonyn tiedotteessa todetaan.

Sonyn kumppanina toimivan RTS:n taustalla vaikuttaa isosti muun muassa Ultimate Fighting Championship -vapaaotteluorganisaation omistava holding-yhtiö Endeavor. Sen toimitusjohtajana toimiikin Endeavorin esports-hankkeiden johtoportaassa vaikuttanut Stuart Saw.

Evon perustajat ja hallinnointikonkarit Tom ja Tony Cannon jatkavat Sonyn mukaan yhä tapahtuman parissa läheisten neuvonantajien roolissa. Kaksikko julkaisikin oman erillisen kauppaa koskevan lausuntonsa, jonka mukaan Evo on tarvinnut strategisen taistelupeliyhteisöä kunnioittavan kumppanin voidakseen vastata tapahtumalle asetettuun luottamuksen tasoon.

Sonyn mukaan Evo on palaamassa taas elokuussa, joskin pandemian johdosta vielä poikkeuksellisesti netin välityksellä järjestettävän Evo Online -tapahtuman muodossa. Kilpaileminen tapahtuu tuolloin niin Tekken 7:n, Street Fighter V:n, Mortal Kombat 11:n kuin Guilty Gear Striven merkeissä.

Viime vuonna tapahtumaa ei järjestetty sen entistä toimitusjohtajaa kohtaan kohdistuneiden hyväksikäyttösyytösten myötä. Myös tuolloin tapahtuma oli määrä järjestää pelkästään netissä.

Evon bisnespuolen kehitysjohtaja Mark Julio on kommentoinut omalla Twitter-tilillään, että Sonyn mukanaolosta huolimatta Evo on vastaisuudessakin avoin hyödyntämään turnauksissa muitakin kuin PlayStation-alustoja. Kommentti oli osin vastaus  kaupan välittömästi herättämiin huoliin siitä, voisiko esimerkiksi Super Smash Bros. –sarja olla vielä tulevaisuudessa taas osa Evon tarjontaa.

Lähde: SIE, EVO (Twitter), Mark Julio (Twitter)

Lisää luettavaa