Sony ostaa Demon’s Souls- ja Shadow of the Colossus -uusija Bluepoint Gamesin – uusi alkuperäisprojekti työn alla

Tulevaisuus ei ole ilmeisesti siis vain uusioversioiden ja käännösten täyttämä.

1.10.2021 22:14

Sony Interactive Entertainment on vahvistanut sen, minkä yhtiö lipsauttikin hetkeksi julki jo aiemmin kesällä: Bluepoint Games siirtyy PlayStation-valmistajan omistukseen.

Teksasissa vaikuttava noin 70 hengen pelitalo perustettiin alun perin vuonna 2006 Retro Studios- ja Metroid Prime -konkareiden Andy O’Neilin ja Marco Thrushin toimesta. Studio on vuosien varrella tullut tunnetuksi ennen kaikkea pelikäännöksistään ja uusioversioistaan, joista viimeisimmät ja tunnetuimmat ovat olleet PlayStation 5:n Demon’s Souls ja PlayStation 4:llä nähty Shadow of the Colossus.

– PlayStationilla on todella ikonen pelikatalogi. Meille mikään ei olekaan ollut parempaa kuin tuoda muutamia pelaamisen mestariteoksia uusille pelaajille. Muuttuminen osaksi PlayStation Studiosia antaa tiimillemme mahdollisuuden korottaa laatutasoa aina vain korkeammalle ja luoda entistä vaikuttavampia kokemuksia PlayStation-yhteisölle, Thrush kertoo PlayStation Blog -sivustolla.

Bluepointilla ei ole aikeena jatkaa vain maineikkaiden pelien uusioversioiden parissa. Haastattelussa IGN:n kanssa Thrush toteaa, että seuraavana hankkeena studiolta olisi odotettavissa alkuperäissisältöä, johon aiemmat uusiohankkeet ovat valmistaneet sen entuudestaan kokenutta tiimiä.  Studiopomo ei kuitenkaan voinut vielä sanoa, millaista pelattavaa siltä sopisi odottaa. Varmuudella ei siis esimerkiksi tiedetä, onko tulossa jokin kokonaan uusi nimike vai jatkoa jollekin tunnetulle sarjalle.

Bluepoint on ollut yksi useammista studiohankinnoista, joita Sony Interactive Entertainment on tehnyt viime aikoina tehostaakseen pelinkehitysvalmiuttaan. Muita huomattavavia hankintoja ovat olleet varsinkin liverpoolilainen Firesprite, kanadalainen tekniikkatiimi Nixxes sekä suomalainen Housemarque.

Lähde: PlayStation Blog, IGN

Lisää luettavaa