Sony ja Microsoft tutkivat konsoleidensa verkkopalveluongelmia

PlayStation Networkilla ja Xbox Livellä on ollut tukkoinen joulu. Mahdollisesti se ei ole tosin johtunut vain jouluruuhkasta.

26.12.2014 05:12

Sekä PlayStation Network että Xbox Live ovat olleet kovilla joulun aikana. Useat pelaajat ovat raportoineet kohdanneensa ongelmia esimerkiksi kirjautumisen kanssa, minkä ohella konsoleiden verkkopalvelut ovat muutenkin voineet toimia hitaanlaisesti.

Sekä Sony että Microsoft ovat molemmat ilmoittaneet olevansa tietoisia ongelmista. Ne ovatkin tutkinnan alla parhaillaan.

Eräs mahdollinen syy ongelmille on voinut olla jouluruuhka pelaajien rynnätessä uusilla ja vanhoilla konsoleillaan samanaikaisesti nettiin pyhien alla. Kuitenkin puhetta mahdollisista palvelunestohyökkäyksistä on myös noussut ilmoille. Hakkeriryhmä Lizard Squad, joka aiemmin tänä vuonna otti kunnian myös elokuisesta PlayStation Networkin palvelunestohyökkäyksestä, on ilmoittanut olevansa väitettyjen hyökkäysten takana.

Konsolivalmistajista kumpikaan ei ole vahvistanut joutuneensa palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Vaikka hyökkäys olisikin kuitenkin tapahtunut, ei sellaisen pitäisi varsinaisesti vaarantaa käyttäjien yksityistietoja.

Lähde: Xbox.com, PlayStation (Twitter), Polygon

Lisää luettavaa