Sony vihjaili taannoin VR:n olevan edelleen merkittävässä roolissa tulevan PlayStation 5:n kanssa, mutta uusien tietojen valossa uutta PSVR-laitetta ei nähdä vielä konsolin julkaisussa.

Sonyn tutkimusyksikön vastaava Dominic Mallinson kertoo, ettei yhtiö ole aikeissa julkaista uutta VR-laitetta vielä hetkeen, vaikka tarve päivittämiselle on kova:

– Meillä ei ole syytä julkaista sitä uuden konsolin kanssa. Käyttäjien näkökulmasta pommittaisimme heitä vain liian monella asialla – ai, sinun täytyy ostaa tämä ja tuo – sellaista sanomaa emme halua välittää.

Mallinson kuitenkin paljastaa, että seuraavan PlayStation VR:n täytyy kehittyä, jotta se leviäisi laajemmin isommalle yleisölle. Hän vihjailee tulevien ominaisuuksien joukkoon lukeutuvan aiempaa kevyempi ja johdottomampi versio, jossa olisi mahdollisesti myös silmien seuranta.

Jälkimmäinen on Mallinsonin mukaan mielenkiintoisin ja tärkein ominaisuus VR:n kannalta, sillä se pystyisi pelillisten ominaisuuksien lisäksi parantamaan myös suorituskykyä. Foveated rendering -metodia hyödyntäen grafiikka piirrettäisiin tarkasti vain katseen osoittamassa suunnassa, jolloin muu alue voitaisiin renderöidä asteen heikommin.

Hän vihjaa lopuksi myös Move-ohjainten kokevan mahdollisia muutoksia tulevaisuudessa, sillä ne säilytettiin nykyiseen PSVR:ään hintakustannussyistä johtuen. Tulevaisuuden suunnitelmissa on korvata myös ohjaimet johonkin parempaan.

PlayStation VR:ää on myyty maailmalla jo 4,2 miljoonaa yksikköä.

Lähde: CNET

Lisää luettavaa