Samsung ja Oculus yhteistyöhön, Gear VR -virtuaalitodellisuuslasit julkistettiin

Samsung ja Oculus paljastivat yhteistyössä kehittämänsä Gear VR -virtuaalitodellisuuslasit.

4.9.2014 05:00

Elektroniikkavalmistaja Samsung on paljastanut aikaisemmin tänä vuonna huhujen kohteena olleen virtuaalitodellisuuslaitteistonsa.

Samsung paljasti hieman yllättäen Rift-virtuaalitodellisuuslaitteita valmistavan Oculus-yhtiön kanssa kehitetyn Gear VR -alustan eilen illalla järjestetyssä lehdistötapahtumassaan. Gear VR -virtuaalitodellisuuslasit toimivat samassa tilaisuudessa paljastetun 5,7 tuuman Quad HD Super AMOLED -näytöllä varustetun Samsung Galaxy Note 4 -puhelintabletin kanssa.

Samsung Gear VR julkaistaan ensin kehittäjille ja varhaisille omaksujille tarkoitettuna Innovator Edition -versiona, joka saapuu markkinoille vielä tämän vuoden puolella. Laitteiston yhteydessä paljastettiin myös Oculus Home -ohjelmistopaketti, jonka kautta käyttäjät voivat ladata virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntävää sisältöä, kuten videoita ja kuvia. Toistaiseksi Gear VR:n hintaa ei ole vahvistettu Samsungin toimesta.

Myös tiettävästi ensimmäinen Gear VR:lle suunnattu peli on myös ehditty julkistaa. The Room -pulmanratkaisupelisarjan kehittäjänä tunnettu Fireproof Games on nimittäin paljastanut työstävänsä rakettirepulla lentelyä tarjoavan Omega Agent -pelin.

Lähde: Samsung, Oculus, Fireproof Games

Lisää luettavaa