Ruotsalaispelitalo Starbreezen sinnittely jatkuu – myi pois oikeutensa Civilization IV -pääsuunnittelijan uuteen peliin

Strategiapeli 10 Crowns ei ole enää osa Starbreezeen julkaisukatalogia.

28.4.2019 19:20

Taloushuolien parissa räpiköinyt Starbreeze on jatkanut sillä hallussa olevien julkaisuoikeuksien myymistä takaisin kehittäjille. Tällä viikolla ruotsalaisfirma ilmoitti palauttaneensa strategiapeli 10 Crownsin täyden hallinnan kehittäjä Mohawk Gamesille ja saavansa näin hyvitettyä kaikki pelistä sille tähän asti syntyneet kulut.

Yhteistyöhön Mohawk Games ja Starbreeze ryhtyivät viime vuonna Starbreezen hoidettua muun muassa pelin osittaista rahoitusta. Peliä on on tehty Civilization IV:n pääsuunnittelijana aikoinaan toimineen Soren Johnsonin johdolla ja siitä on ollut tarkoitus muodostua vuoropohjainen startegiateos, jossa rakennetaan maailman historian mahtavinta dynastiaa.

Aiemmin Starbreeze teki vastaavanlaisen tempun System Shock 3:n kanssa. Edelleen se pitää hallussaan julkaisuoikeuksia Double F2nen Psychonauts 2:een.

– Uudelleenorganisointimme on tarkoittanut, että meidän on täytynyt katsoa jokaista esille noussutta mahdollisuutta ja tehdä vaikeita valintoja, jotka ovat oikeita tilanteeseemme nähden. Mohawk on edistynyt hyvin projektissa tähän asti ja olemme innoissamme näkemään sen valmiina, kun pelin julkaisu koittaa, Starbreezen tämänhetkinen toimitusjohtaja Mikael Nermark kommentoi.

Starbreeze on ollut näkyvissä ongelmissa viime vuoden lopulta asti, kun sen pitkään isolla rahalla työstämä The Walking Dead -räiskintä osoittautui flopiksi. Sittemmin peli on päädytty hyllytämään ja yhtiö on käynyt läpi yrityssaneerausta.

Lähde: Starbreeze

Lisää luettavaa