Roolipelilegenda The Bard’s Tale saamassa jatkoa Wasteland 2 -kehittäjiltä

Neljäs numeroitu The Bard's Tale -peli on tarkoitus tuoda maailmaan Kickstarterin avulla. Projektista on vastaamassa Wasteland 2:sta ja uudesta Tormentista vastaava InXile.

25.1.2015 06:15

Jo kahdesti Kickstarterissa menestystä niittänyt pelistudio InXile on aikeissa jatkaa vanhojen tuttujen roolipelinimikkeiden henkiinherätystä joukkorahoituksella. Wasteland 2:n ja Torment: Tides of Numeneran jälkeen vuoron on saamassa pian 30 vuotta täyttävä The Bard’s Tale -sarja The Bard’s Tale IV -pelin muodossa.

Vahvistus The Bard’s Tale IV:n tulosta saatiin Teksasissa tänä viikonloppuna järjestettyjen PAX South -pelimessujen yhteydessä. Siellä InXile-pomo Brian Fargo kertoi jo, kuinka pelin on tarkoitus hyödyntää tarinassaan paljon edellisistä osista tuttuja yksityiskohtia, kun taas pelaamista itseään on tarkoitus modernisoida hieman. Mukaan luvataan muun muassa aiempaa vauhdikkaampaa taistelujärjestelmää, jossa eri taistelutiimien hahmot päätyvät suorittamaan vuorojaan kerralla samanaikaisesti ylimääräisen odottelun sijaan.

– Tämä projekti on aina ollut hyvin henkilökohtainen minulle. Kyseessä on peli, joka laittoi niin minut kuin Interplayn aikoinaan kartalle. Se on myös sarja, joka auttoi InXilen aikoinaan alkuun, Fargo kommentoi viihdesivusto IGN:lle.

Vielä ei ole tiedossa, missä välissä inXile on aikeissa käynnistää The Bard’s Tale IV:n Kickstarter-kampanjan. Varmaa ei myöskään ole, paljonko rahaa projekti tarvitsee onnistuakseen. Wasteland 2:ta InXile kehitti aikoinaan lähes kolmen miljoonan dollarin rahoituksella, kun taas uusin Torment on saamassa muodon neljällä miljoonalla. Kumpaakin peliä varten InXile lähti alkujaan hakemaan minimissään 900 000 dollaria.

Viimeksi uusi The Bard’s Tale -sarjan osa nähtiin vuonna 2004 ihan vain The Bard’s Tale -nimeä kantaen. Kyseinen InXilen tuotos oli kuitenkin humoristinen sivuosa, joka luotti tavanomaista suoreviivaisempaan toimintaan.

Lähde: IGN, Game Informer

Lisää luettavaa