Rockstarin perustajan mielestä GTA-elokuvan toteuttamisessa ”ei olisi mitään järkeä”

Aiemmat ehdotukset mahdollisista GTA-elokuvatoteutuksista eivät ole vakuuttaneet Rockstaria.

4.7.2024 06:00

Rockstar Gamesin perustaja ja entinen pääkäsikirjoittaja Dan Houser on sanonut, että mahdolllisessa Grand Theft Auto -elokuvan tekemisessä ”ei ollut koskaan mitään järkeä.”

GI.bizin mukaan Houser kertoi The Anklerille, että vuosien varrella säännöllisesti esillä ollut GTA-elokuvan tekeminen olisi ollut valtava riski pelibrändin maineen huomioiden.

Houser ja muut Rockstarin johtajat kysyivät potentiaalisilta GTA-elokuvan tuottajilta, miksi elokuvaa edes tarvittaisiin.

– Meillä ei olisi mitään kontrollia elokuvasta ja ottaisimme valtavan riskin, josta me lopulta maksaisimmme jollakin, joka kuuluu meille, Houser toteaa The Ankler -julkaisulle.

Houserin mukaan Rockstar on saanut tarjouksia GTA-elokuvan tekemisestä, mutta elokuvan mahdollinen laatu ei ole vakuuttanut studiota.

– He (elokuvayhtiöt) luulivat, että meidät sokaistaisiin kirkkaista valoista, mutta näin ei vain ollut. Meillä oli käsissämme mielestämme miljardien dollarien arvoinen tuote. Talousnäkymät ja riskit (elokuvan teolle) eivät koskaan olleet järkeviä. Niinä päivinä yleinen käsitys oli, että peleistä tehtiin huonolaatuisia elokuvia.

Vuosien varrella on uutisoitu erilaisista konsepteista Grand Theft Auto -elokuvalle, jotka kuitenkin ovat kaatuneet. Näihin on sisältynyt muiden muassa konsepti GTA-elokuvasta, jonka pääosassa olisi ollut räppäri Eminem.

Rockstarin emoyhtiön Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick kommentoi vuonna 2019, että jos GTA-sarjasta tehdään elokuva, Rockstar ja Take-Two haluavat olla täydessä luovassa kontrollissa varmistaakseen, että GTA tuotaisiin valkokankaalle heidän haluamallaan tavalla. Tämä tarkoittaisi Zelnickin mukaan, että heidän pitäisi rahoittaa elokuva itse.

Näin ollen GTA-elokuvaa ei ainakaan lähitulevaisuudessa kannata odottaa leffateattereihin.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa