Rockstar Games kasvattaa kokoaan – Crackdown-kehittäjä liittyy osaksi GTA-pelitaloa

Ruffian Games on jatkossa Rockstar Dundee.

18.10.2020 20:57

Grand Theft Auto– ja Red Dead Redemption -kehittäjä Rockstar Games on kaikessa hiljaisuudessaan laajentunut uudella studiolla. Lisäys on tapahtunut skotlantilaisen Ruffian Gamesin muodossa, joka tunnetaan parhaiten Crackdown 2:n tekijänä ja esimerkiksi Halo: The Master Chief Collectionin tukistudiona.

Hankinnasta pääsi ensmmäisten joukossa jäljille brittisivusto TheGamer, joka havaitsi Ruffianin nimen muuttuneen Rockstar Dundeeksi Iso-Britannian virallisissa yritysrekistereissä. Syyskuun lopulla nimen huomattiin olleen väliaikaisesti listattuna myös Rockstarin rekrysivuilla.

TheGamer on sittemmin varmistanut hankinnan ja nimenmuutoksen omilta lähteiltään. Toinen brittiläinen pelisivusto Video Games Chronicle on tukenut raporttia todeten, että nimi vaihtui virallisesti viime viikolla.

Ruffian Games vahvisti noin vuosi sitten, kuinka se hakee uusia työntekijöitä hankkeisiin, joita se työstää Rockstarin kanssa. Yhtiö koostuu jossain määrin samoista työntekijöistä kuin ensimmäisen Crackdownin tehnyt edesmennyt Realtime Worlds, joka oli vuorostaan Grand Theft Auto -sarjan luoneen David Jonesin perustama studio.

Rockstar ei ole toistaiseksi kommentoinut hankintaa julkisesti. Nähtäväksi muun muassa jääkin, millaisen roolin se muodostaa pelitalon sisällä.

Päivitys: Rockstar on vahvistanut hankinnan. Studio koostuu noin 40 hengestä.

Lähde: TheGamer, Video Games Chronicle, Companies House

Lisää luettavaa