Reilut 170 halpispeliä saivat lähtöpassit Steamista

Valve on osoittanut pitävänsä Steamin pelitarjontaa ainakin jotenkin silmällä poistamalla lähemmäs 200 halpistuotosta palvelusta.

26.9.2017 21:34

Valve on ryhtynyt toimiin siivotakseen Steamista joukon sinne sarjatulella julkaistuja halpispelejä. Polygon-sivusto on raportoinut, että tällä viikolla palvelusta saivat lähtöpassit 173 tuotosta, jotka näyttävät ensisijaisesti olleen peräisin ”julkaisijoilta” Silicon Echo ja Zonitron Productions.

Silicon Echoa ja kumppaneita yhdistää tapa julkaista Steamissa käytännössä viikottain useita pelejä, jotka on tehty mahdollisimman nopeasti ja halvalla tarkoituksena kääriä rahaa varsinkin niihin liitettyjen Steam-keräilykorttien kaupalla. Julkaistujen nimikkeiden joukkoon on mahtunut esimerkiksi sellaisia klassikoita kuin Gravity At Its Finest 1-2, Flipper Hazard 1-5 ja Pins 1-4. Useana viikkona yhden ”pelisarjan” eri osia saatettiin tuoda saataville myös useampi samaan aikaan.

Valve on jo aiemmin puhunut varsinkin juuri epäpeleillä tehtävää keräilykorttibisnestä vastaan. Polygonin saamassa tuoreessa lausunnossa se on kertonut ylläpitävänsä täysaikaista tiimiä, joka käy läpi Steamissa tehtyjä ilmoituksia. Silicon Echon ja Zonitronin tapauksessa tiimille selvisi, että niiden takaa löyty yksi yksittäinen taho, jonka kanssa Valve kertoo lopettaneensa nyt liiketoiminnan.

– Steam on avoin alusta, mutta pyydämme kehittäjiä kunnioittamaan asiakkaitamme ja käytäntöjämme. Kloonattujen pelien spämmääminen tai kauppatyökalujemme manipulointi eivät ole asioita, joita siedämme. Prioriteettinamme on auttaa pelaajia löytämään pelejä, joiden pelaamisesta he nauttivat, Valven lausunnossa kerrotaan.

Pelien julkaisua helpoitettiin Steamissa aiemmin tänä vuonna melkoisesti uudella Steam Direct -julkaisumallilla. Sen lanseerauksen myötä Steamiin viikottain saapuneiden pelien määrä on ollut selvästi kasvamaan päin.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa