Reikäpeli Donut County on loppuvuoden oudompia tapauksia – ja nyt sillä on julkaisupäivä

Reikäpulmapeli Donut County alkaa olla kypsää kamaa.

31.7.2018 22:42

28. elokuuta on aika ryhtyä reiäksi, sillä Donut County on viimein valmistumassa. The Unfinished Swania ja What Remains of Edith Finchia tekemässä olleen Ben Espositon lähes kokonaan yksin luoma peli ilmestyy tuolloin PlayStation 4:lle, iOS:lle ja Windows- sekä Mac-koneille noin kuuden vuoden kypsymisen jälkeen.

Hintaa sille kertyy noin 13 euroa.

Donut Countyn on pulmapeli siitä oudommasta ja näin ollen uniikimmista päästä, sillä sitä pelataan ohjastamalla jatkuvasti kooltaan kasvavaa reikää. Reikänä tarkoituksena olisi imeä itseensä erilaisia pelikentistä löytyviä esineitä ja asioita, mihin maailma lopulta reagoi erilaisilla tavoilla.

Peli on avoimesti ottanut innostusta varsinkin Bandai Namcon Katamari-peleistä. Se on erityisen paljon velkaa kuitenkin myös kehittäjäveteraani Peter Molyneux’n pohjalta Twitteriin luodulle Peter Molydeux -parodiatilille. Alunperin Esposito aloitti tekemään peliä nimittäin game jam -kehitystapahtumassa, jossa tarkoituksena oli luoda pelejä Molydeuxin lennokkaisiin ideoihin perustuen.

Ohessa Donut Countyn viimeisin traileri. Pelin julkaisee indiepeleillä, kuten Gorogoalla ja juurikin What Remains of Edithin Finchilla viime aikoina runsaasti mainetta niittänyt Annapurna Interactive. Myös Katamari-sarjan luoneen Keita Takahashin uusi Wattam-peli on saamassa julkaisunsa Annapurnan tuella.

Lisää luettavaa