PS2-pelit aloittavat rynnäkkönsä PS4:lle – nämä klassikot saapuvat ensimmäisenä

Ensimmäiset PlayStation 2 -pelit saapuvat myyntiin PlayStation 4:lle nyt lauantaina. Kuten odottaa saattoi, tukevat pelit tällä kertaa trophyja ja monia muita PS4:n ominaisuuksia. PS2-levyjä ei kannata kuitenkaan alkaa kaivelemaan kaapista.

5.12.2015 05:15

Sonyn aikeet tuoda PlayStation 2 -pelejä pelattavaksi PlayStation 4:lle ovat kantamassa kunnolla hedelmää tänään lauantaina. Noin kello 22.00 Suomen aikaan PlayStation Storeen on saapumassa ostettavaksi kaikkiaan kahdeksan PlayStation 2:lta tuttua nimikettä, joiden on tarkoitus saada tietysti lähitulevaisuudessa myös seuraa vielä monilta muiltakin vastaavilta tuotoksilta.

Ensimmäiset PlayStation 4:n omaan PlayStation Storeen saapuvat PS2-pelit ovat:

  • Dark Cloud
  • Grand Theft Auto 3
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Rogue Galaxy
  • The Mark of Kri
  • War of the Monsters
  • Twisted Metal Black

Kukin PlayStation 4:lle saataville tuotava PS2-peli on varustettu omilla trophy-saavutuksillaan, minkä lisäksi pelit ovat pelattavissa 1080p-resoluutiota hyödyntäen. Pelit tukevat myös esimerkiksi Remote Play -etäpelaamista ja Share Play -ominaisuutta.

PS2-pelien kokeminen PlayStation 4:llä vaatii kuitenkin sen, että pelit ostaa uudelleen PlayStation Storesta. Siitä huolimatta siis, että vaikka hallusta löytyisikin vanhoja PS2-pelien levyjä, ei niitä voi käyttää PlayStation 4:llä. Vaikka PlayStation 3:lle olisi myös aikoinaan ostanut jonkin PS2 Classics -latauspelin, ei niitä voi siirtää pelattavaksi PlayStation 4:lle.

Hintaa digitaalisille PlayStation 2 -peleille näyttäisi kertyvän PlayStation 4:llä sellaiset 10-15 euroa hieman nimikkeestä riippuen. Yhdysvalloissa Twisted Metal: Black ja War of the Monsters ovat noin kympin pelejä, kun taas muita ollaan kaupittelemassa noin vitosen verran kalliimmalla. Euroopassa hinnat tuskin juuri eroavat Jenkkilän mallista.

Lisää PlayStation-aiheisia uutisia on odotettavissa myöhemmin tänä iltana, kun Sony käynnistää San Franciscossa PlayStation Experience -yhteisötapahtumansa. Tapahtuman avajaistilaisuus on nähtävissä suorana tästä noin kello 20.00 Suomen aikaa.

Lähde: PlayStation Blog (EU), (US)

Lisää luettavaa