Project Scarlettin taaksepäin yhteensopivuus koskee myös nykyisiä Xbox Onen oheislaitteita

Microsoftin seuraavan sukupolven konsoli ei tue ainoastaan vanhempien konsoleiden pelejä, vaan myös oheislaitteita.

11.6.2019 10:29

Microsoft on keskittynyt markkinoinnissaan vahvasti seuraavan sukupolven Project Scarlett -konsolin tehojen lisäksi laitteen taaksepäin yhteensopivuuteen, joka koskee pelien lisäksi myös oheislaitteita ja käyttäjätiliä.

Yhtiö julkaisi kokoavan blogimerkinnän sivuillaan viikonloppuna pidetyn E3-pressitilaisuutensa tarjonnasta ja kertoi, että nykyiset Xbox Onen oheislaitteet sekä ”Xbox-ura” siirtyvät käyttäjien mukana seuraavalle sukupolvelle. Toisin sanoen nykyiset ohjaimet, kuulokkeet ja muut tarvikkeet pitäisi olla yhteensopivia tulevan konsolin kanssa. Xbox-uralla yhtiö tarkoittaa todennäköisesti käyttäjätiliä, siihen kerättyjä saavutuksia ja ystävälistoja.

Pelien osalta Xbox-pomo Phil Spencer on vahvistanut, että Project Scarlett tukee alkuperäisen Xboxin, Xbox 360:n ja Xbox Onen pelejä. Todennäköisesti kaikki pelit eivät ole pelattavissa vielä julkaisussa, vaan niitä lisätään tuen piiriin portaittain.

Yhtiö ilmoitti juuri tällä viikolla tuoneensa viimeiset taaksepäin yhteensopivuutta tukevat pelit Xbox Onelle. Tuen loppumisen syynä nykyiselle konsolille on kehittäjien aie siirtyä tukemaan tästä eteenpäin Project Scarlettin taaksepäin yhteensopivuutta, jonka on määrä tukea yli tuhatta peliä aiemmilta konsolisukupolvilta.

Project Scarlett julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa