Microsoft valmistautuu tuomaan markkinoille seuraavan sukupolven konsolinsa loppuvuodesta 2020. Ohjelmistojätti vahvisti asian E3-lehdistötilaisuutensa lopussa, jossa se tarjosi myös ensimmäiset kevyet yksityiskohdat tulevasta Project Scarlettiksi kutsutusta hankkeestaan.

Hehkutuksillaan Microsoft painotti ennen kaikkea tulevan laitteen tehokkuutta. Tavoitteena sillä olisi tarjota puhtaan prosessointivoiman osalta neljä kertaa Xbox One X:ää tykimpi laite, mitä se on lähtenyt tavoittelemaan mittatilaustyönä tuotetulla Zen 2- ja Radeon RDNA -arkkitehtuuria hyötykäyttävällä suorittimilla. Apua pelien pyörittämiseen saadaan myös GDDR6-muistista sekä uuden sukupolven SSD-kiintolevystä, jolla Microsoft haluaa karsia konsolipelaamista hidastavia latausaikoja.

Aiemmin myös Sony on hehkuttanut SSD:n merkitystä kovasti sen omassa seuraavassa PlayStationissa. Yksityiskohtia Sonyn uudesta laitteesta voi lukea aiemmasta uutisestamme.

Sonyn tavoin Microsoft lupaa alustalta säteenseurannalle eli ray-tracingille ja valmiuksia 8K-pelaamiselle. Vihjauksia taaksepäinyhteensopivuudestakin on annettu.

Hehkutuspuheita Scarlettille asetetuista tavoitteista voi katsoa oheisella videolla.

Uuden konsolilaitteiston ohella Microsoft työstää edelleen myös omia pilvipelaamismahdollisuuksiaan. Aiemmin viime vuonna yhtiö paljasti Project xCloudin. Nyt E3:ssa se ilmoitti mahdollisuudesta pelata omia Xbox One -pelejä mobiililaitteilla käyttämällä konsoliaan striimauspalvelimena. Näin ollen pelejään voi jatkaa siis oman olohuoneen ulkopuolellakin. Ominaisuuden ennakkotestaus käynnistyy kuluttajien kanssa lokakuussa.

Lisää luettavaa