Pokémon GOn suosio se vain jatkaa kasvuaan – pelillä jo yli miljardi latauskertaa

Nianticin muutaman vuoden takainen mobiilipeli jatkaa suosiotaan.

2.8.2019 12:19

The Pokémon Company on paljastanut studion huippusuositun Pokémon GOn jatkavan vakuuttavaa kasvuaan ja rikkoneen uuden miljardin latauskerran rajapyykin.

Kyseessä ei todennäköisesti ole täysin uniikit latauskerrat, vaan joukkoon on sisällytetty myös pelin uudelleenasentaneet käyttäjät. Tahti on myös selkeästi hidastunut pelin alkukuukausilta, jolloin Pokémon GO keräsi 500 miljoonaa latauskertaa ensimmäisen kahden julkaisukuukautensa aikana. Noin 250 miljoonan lataustahti per vuosi on silti varsin hyvä saavutus.

Pelin suosiota ei käy myöskään kieltäminen, sillä Sensor Towerin viimekuisen raportin mukaan peli olisi tuottanut 2,65 miljardin dollarin liikevaihdon kolmevuotisen historiansa aikana. Kuluva vuosi tuntuisi vain jatkavan menestystä, sillä tuotto on arvioiden mukaan noin 19 % korkeampi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Suositun pelin takana oleva Niantic julkaisi kesäkuussa toisen suosittuun sarjaan perustuvan mobiilipelin, Harry Potter: Wizards Uniten, joka ei ole kuitenkaan menestynyt aivan vastaavassa tahdissa.

Lähde: Engadget

Lisää luettavaa