PlayStation perusti mobiilipelien kehitykseen keskittyvän osaston – hankki Rovio-veteraanien perustaman Savage Game Studiosin

Suomessa ja Saksassa toimiva Savage Game Studios on nyt osa PlayStation-perhettä.

29.8.2022 17:01

PlayStation on vahvistanut mobiiliosaamistaan uudella studiohankinnalla.

PlayStation Studiosin johtaja Hermen Hulst on paljastanut tänään Sonyn tehneen sopimuksen Savage Game Studiosin hankkimisesta. Hulstin mukaan sopimuksen myötä Savage Game Studiosista tulee osa PlayStation Studiosin uutta mobiiliosastoa.

Savage Game Studios ei todennäköisesti ole vielä suurelle yleisölle tuttu nimi, sillä studio ei ole ehtinyt julkaista yhtään peliä. Studion kerrotaan kuitenkin kehittävän vielä julkistamatonta AAA-luokan mobiilipeliä.

PlayStation-perheeseen liittyvällä Savage Game Studiosilla on vahvat kytkökset Suomeen. Studion perustajissa ja työntekijöissä on useita entisiä Rovion ja Supercellin työntekijöitä, jonka lisäksi studion toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Berliinissä. Myös Savage Game Studiosin toimitusjohtaja Michail Katkoff on työskennellyt aikaisemmin niin Digital Chocolaten, Rovion, Supercellin kuin Zyngankin leivissä.

PlayStation Blogissa julkaistun tiedotteen mukaan PlayStation pyrkii mobiilipeleillä tavoittamaan uutta yleisöä sekä tarjoamaan ihmisille uusia tapoja tutustua PlayStation-sisältöön. Mobiiliosaston kerrotaan toimivan konsolikehityksestä itsenäisenä osastona ja keskittyvän tarjoamaan uusiin ja nykyisiin PlayStation-peleihin perustuvia innovatiivisia mobiilikokemuksia.

Lähde: PS Blog

Lisää luettavaa