PlayStation 3:n yhteisöpalvelu PlayStation Home on sulkeutumassa Euroopassa. PlayStationin virallisilla yhteisösivuilla Sony on ilmoittanut, että palvelun palvelimet sammutetaan ensi vuonna maaliskuun 31. päivä.

Uuden sisällön tuomisen PlayStation Homeen Sony on päättämässä marraskuun 12. päivä. Mahdollisuus ladata sisältöä poistuu vuorostaan näillä näkymin joulukuun 3. päivä.

PlayStation Home julkaistiin alkujaan kaikkien saataville joulukuussa 2008, jolloin palvelu oli vielä beetavaiheessa. Erilaisten keskustelutoimintojen ohella Home tarjosi vuosien varrella käyttäjiensä viihdykkeeksi muun muassa useita minipelejä, ja pystyipä jopa tapahtumia, kuten E3-lehdistötilaisuuksia, seuraamaan muutamaankin otteeseen Homen kautta.

Homen lataaminen ja käyttäminen on ollut alusta alkaen ilmaista. Mikäli kuitenkin esimerkiksi omaa avatar-hahmoa ja tämän asuntoa halusi tuunata laajalti, tarjottiin käyttäjille mahdollisuus ostaa asusteita ja huonekaluja oikeaa rahaa vastaan.

Näillä näkymin Sony ei ole tarjoamassa minkäänlaisia hyvitysmaksuja PlayStation Homen sulkeutumisesta. Ennen sulkeutumista Homeen pitäisi kuitenkin ilmaantua käytettäväksi uusi joukko ilmaista sisältöä.

Elokuussa Sony ilmoitti, että Aasiassa PlayStation Home sulkeutuu myös maaliskuussa. Yhdysvaltojen tilanteesta ei vielä ole tietoa.

Päivitys kello 21.10: Sony Computer Entertainment America on varmistanut, että PlayStation Home sammuttaa valonsa myös rapakon takana ensi vuonna.

Lähde: PlayStation Community, Eurogamer

Lisää luettavaa