Pc:n yhdeksi viime vuosien puhutuimmaksi kulttihitiksi noussut Undertale on vahvistunut konsoleille. Kesän aikana se on saapumassa vielä PlayStation 4:lle ja Vitalle tukien niin trophy-saavutuksia kuin Cross-Buy-ominaisuutta.

Undertalen luomisesta käytännössä yksin vastuussa ollut Toby Fox kertoo, että hän halusi tuoda pelin vielä konsoleille erityisesti siitä syystä, että näin se saadaan helpommin japanilaisen yleisön saataville. Alunperin Fox kun loi Undertalen eräänlaisena kunnoituksena japanilaisille roolipeleille, joten on luonnollista, että hän haluaisi luomuksena vielä myös japanilaisyleisön käsiin. Tässä häntä on auttanut lokalisointiyhtiö 8-4, joka on aiemmin kääntänyt länteen esimerkiksi Fire Emblem -pelejä ja NieR: Automatan sekä Japaniin muun muassa Shovel Knightin.

Mistään täysin tavanomaisesta pikseligrafiikkaan luottavasta roolipelistä Undertalessa ei ole kyse. Peli on kerännyt innokkaan fanijoukon nimenomaan persoonallisuudellaan, joka on nähtävissä niin sen yllättävässä tarinassa kuin pelattavuudessakin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana pelin voi myös läpäistä tappamatta ketään.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa