Pelikriitikko Jim Sterling saanee taas rauhan: peliyhtiön haaste ei päässyt oikeuteen asti

Vajaa vuosi sitten oikeuteen haastettu Jim Sterling voi ottaa taas hieman rennommin, sillä tämän hiljentämistä yrittäneen Digital Homicide -yhtiön haaste on joutunut hylätyksi.

22.2.2017 17:05

Peliyhtiö Digital Homiciden hämmentäviin mittasuhteisiin kasvanut kiista pelikriitikko Jim Sterlingin kanssa näyttäisi olevan viimein ohi. Yhtiön perustajajäsen James Rominen vuosi sitten jättämä oikeushaaste Sterlingia vastaan on päätynyt tällä viikolla virallisesti hylätyksi ja vieläpä tavalla, joka estää Rominea nostamasta enää samaa kannetta kriitikkoa vastaan tulevaisuudessa.

Alkuperäisessä oikeushaasteessaan Romine vaatii Sterlingilta noin kymmenen miljoonan dollarin korvauksia Sterlingin tehtyä vuodesta 2014 asti runsaasti muun muassa videoita, jolla tämä kritisoi Digital Homiciden pelejä ja yhtiön toimintaa niiden myynnin ympärillä. Samainen yhtiö haastoi viime vuonna myös sata Steam-käyttäjää oikeuteen kunnianloukkauksesta ja panettelusta. Myös kyseisestä haasteesta yhtiön edustajat joutuivat lopulta luopumaan.

Sterling on kertonut kotisivuillaan julkaisemassaan lausunnossaan, että haasteen hylkäys on juurikin sitä, mihin hän toivoi kiistan päättyvän. Sterling itse ei ollut henkilökohtaisesti mukana neuvotteluissa, joissa tämän lakimies Bradley Hartman ja Romine kävivät tapausta läpi. Hänen ymmärryksensä mukaan haasteen hylkäykseen päästiin kuitenkin, kun Hartman selitti asianomistajalle juurta jaksaen, mitä oikeasti tapahtuisi, jos tapaus menisi oikeuteen asti.

– Se, että tämä tapaus kesti näinkin pitkään ja meni näinkin pitkälle on kamalaa – varsinkin kun kyse on tapauksesta, jossa pelinkehittäjä haluaa hiljentää pelikriitikon, Sterling kertoo tiedotteessaan.

Oikeuteen asti Sterling ei halunnut lähteä vastakanteen kanssa, sillä hän koki koko tapauksen jo nyt sekä ajan että rahan haaskaukseksi. Hän ei näe, että hänellä olisi ollut mitään erityistä voitettavaa oikeuden kautta.

Kokonaisuudessaan Sterlingin lausunnon voi lukaista läpi tästä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa