Pelien väkivaltaisuus iso potentiaalinen este elektronisen urheilun olympiatulevaisuudelle

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja ei lämpene videopelien väkivaltaisuudelle.

9.9.2018 18:39

Elektroninen urheilu otti näin elo-syyskuun vaihteessa ison askeleen kohti olympialaisia sen toimittua näytöstroolissa Aasian olympiakomitean järjestämissä Aasian kisoissa. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajana toimivan Thomas Bachin mukaan elektronisella urheilulla on silti vielä ainakin yksi iso ongelma selätettävänä ennen maaliin pääsemistä ja se on monien pelien väkivaltainen luonne.

– Meillä ei voi olla olympiaohjelman osana peliä, joka perustuu väkivaltaan tai syrjintään. Niin sanottuja tappopelejä. Ne ovat meidän näkökulmasta ristiriidassa olympialaisten arvojen kanssa, eikä niitä näin ollen voida hyväksyä, Bach toteaa uutistoimisto Associated Pressille.

Entisenä miekkailija Bach kyllä myöntää, ettei monien nykyisten olympialajien tausta ole täysin väkivallaton. Hän ei kuitenkaan näe niitä aivan samalla viivalla videopelien kanssa.

– Jokaisella kamppailulajilla on tietysti juurensa ihmisten välisessä taistelussa. Urheilu on kuitenkin sivistynyt muoto tästä. Jos sinulla on elektronisia pelejä, joka keskittyy muiden tappamiseen, ei se ole linjassa olympialaisten arvojen kanssa, Bach jatkaa.

Tämän hetken suosituimmista kilpailullisista peleistä muun muassa Dota 2, Overwatch, League of Legends ja Counter-Strike pyörivät ainakin jossain määrin tappamisen ympärillä. Väkivallattomampiakin vaihtoja on jo kuitenkin myös ollut esimerkiksi Rocket Leaguen ja simulaatiomaisempien urheilupelien muodossa.

Aasian kisojen näytösotteluissa pelattiin kuutta peliä: Arena of Valoria, Clash Royalea, Hearthstonea, League of Legendsia, Pro Evolution Socceria ja StarCraft II:ta. Seuraavat Aasian kisat järjestetään Kiinan Hangzhoussa 2022, jolloin elektronisesta pelailusta pitäisi pystyä voittamaan jo virallisia mitaleja.

Lähde: Associated Press

Lisää luettavaa