Pelaajan PS4 Pro 500 Million Limited Edition –kisa on ratkennut – nämä olivat vastaajien rakkaimmat pelimuistot

Tässä kooste PS4 Pro 500M Limited Edition -kisan vastaussadosta.

14.9.2018 11:45

Pelaajan 500 Million Limited Edition PS4 Pro –kisa on päättynyt ja voittaja arvottu. Kisaan tuli huikea määrä vastauksia, yli 2 000 kappaletta. Kisassahan pyydettiin listaamaan kolme omaa suosikkipeliä PlayStationin historian varrelta lyhyiden perusteluiden kera. On harmillista, että kykenimme palkitsemaan vain yhden, kun muisteluita ja listauksia tuli näinkin paljon.

Vastauksissa näkyi pelejä ensimmäisen PlayStation-konsolin ajoista aina tähän vuoteen saakka. Suomalaisille tuskin tulee yllätyksenä, että ehdottomasti eniten mainintoja sai täällä suuresti rakastettu Crash Bandicoot –sarja. Seuraavaksi eniten mainittu peli edusti kuitenkin uudempaa tarjontaa, eli The Last of Us. Muita usein listoilla toistuneita suosikkipelejä olivat Crash Team Racing, Sly Cooper –sarja, Horizon: Zero Dawn, Uncharted-pelit, Resident Evil 2, Ratchet & Clank -pelit, Final Fantasy VII, VIII ja X, Metal Gear Solid –sarja, NHL:t, Gran Turismot, God of War –pelit, Tekken 3 sekä The Witcher 3.

Vastanneiden keskuudesta onnetar valitsi voittajaksi Tiina Myllylän Keltakankaalta. Hänen suosikkipelinsä kautta aikain olivat Crash Bandicoot, Singstar sekä Burnout 3. Valintojaan hän perusteli mm. seuraavasti:

Crash Bandicoot: ”Hyvän tuntuista tasohyppelyä hauskoilla hahmoilla.”

Singstar: ”Koska julkisilla paikoilla ei kehtaa laulaa.”

Burnout 3: ”Autopelit ei yleensä kiinnosta, mutta crash mode oli loistava!”

Koska vastauksia tuli niin paljon, niin listaamme seuraavaksi muutamia nostoja ja muisteluita vastauksissa suosituimmista peleistä.

Crash Team Racing: ”Oli jo aikanaan moninpelien kuningas ja on sitä vieläkin. En edelleenkään tiedä parempaa tapaa viettää iltaa kavereiden kanssa.”

Resident Evil: ”Kävimme kaverini kanssa Vantaan VPD:stä molemmat ostamassa itsellemme pelit. Ostin pari roskapeliä, joista toinen ainakin oli Area 51. Ystäväni koppasi mukaansa Resident Evilin. Kun yhdessä tyyppailimme pelejä, niin kävi selväksi, että kaverini oli tehnyt loisto-ostoksen. Päädyin lainaamaan pelin kaverilta ja pelaamaan sen läpi. Muistan vieläkin sen kakkahalvauksen, kun alussa koira hyppää ikkunan läpi.”

NHL 98: ”Ylivoimaisesti eniten henkilökohtaisesti pelattu peli ja vieläkin paras jääkiekkopeli Playstationin historiassa.”

Metal Gear Solid: ”Peli jonka tarinan kerronta räjäytti mieleni! En olisi uskonut videopelien pystyvän lyömään minua niin ällikällä kuten tämä peli ensimmäistä kertaa.”

Final Fantasy X: ”Muistan kun julkaisun aikaan kiersin pelikauppoja Espoosta kun oli hyllyt tyhjänä. Jostain Tapiolasta sen sitten löysin ja hirveeseen ylihintaan, varmaan lähelle 70€ maksoi, mutta kyllä tuli pelattua!”

Witcher 3: ”Upea maailma ja loistavat hahmot. Tätä pelatessani uppouduin täysin juoneen mukaan enkä huomannut ajan kulua. Parhaimmat muistot ovat ehdottomasti vapaapäivä töistä ja pannullinen kahvia tulille. 10 tuntia ei tuntunut missään.”

Gran Turismo PS2:lla: ”Tämä peli hitsasi veljeni, minun ja isäni välisen suhteen tiiviiksi kiitos lauantaipäivien pre-sauna kilpailujen. Hauskaa koko miesporukan kesken.”

Shadow of the Colossus: ”Team Icon vaikuttava elämys. Kookkaat kolossit vastaan pieni Wander ja hänen uskollinen hevosensa Agro. Taiteellinen, visuaalisesti upea mestariteos jota siivittää mahtava soundtrack. Kolossien tappamisen jälkeen tulee oikeasti tyhjä, surumielinen olo. Mikään muu peli ei pääse lähelle ainutlaatuisuudessaan tätä.”

Last Of Us.: ”Siinä yhdistyy tunteisiin menevä käsikirjoitus ja näyttelijätyö, toiminnallisen ja survival-henkisen pelimekaniikan kanssa. Peli on juuri sopivan pelottava ja ahdistava että sitä uskaltaa vielä pelata.”

Final Fantasy VII: ”Oli eka roolipelikokemus ja eka videopeli joka tunnelmallaan sai nuoren miehenalun itkemään vuolaasti. Tunnelma. Se tunnelma. Remakea odotellaan kuin kuuta nousevaa!”

Spyro the Dragon: ”Kyllähän se ensirakkaus on aina pakko mainita, varsinkin kun kyseessä on Playstationin kulta-aika.”

Uncharted-sarja: ”Iso askel videopelien tarinan kerronnassa. Uncharted-sarjan myötä videopeleihin keskittyneet illanvietot alkoivat kiinnostaa tuttavapiirissä myös henkilöitä joille itse pelaaminen ei ollut niin olennaista. Tarinoiden yllätyskäänteet ja suuret huipennukset pitivät muutkin kuin peliä pelanneen henkilön tiukasti sohvaan liimattuina.”

God Of War (2018): ”Täytenä GOW-ummikkona ja ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia tämä peli räjäytti henkilökohtaisen pankkini lähes jokaisella osa-alueella. Hämmästyttävän hyvä videopeli.”

Horizon: Zero Dawn: ”Kaikin puolin kiva ja toimiva. mutta kertoo niin hyvin ihmisen typeryydestä. Varsinkin kun katsoo tätä päivää niin meno on kohti HZD:n lopputulosta :D”

Ja loppuun vielä eräs kommentti koskien etenkin PlayStationin historian alkupään pelejä:

”Näin tarkemmin ajateltuna nämä taitavat olla parhaita pelejä pitkälti myös sen peliseuran vuoksi. Nykyään ei vaan enää koulun jälkeen keräännytä kavereille pelaamaan. Jos pelataan, niin se tapahtuu nykyään netin kautta. Kyllä välillä tulee vähän ikävä vanhoja aikoja.”

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille!

Lisää luettavaa