Palworldin suursuosio poiki yllättäviä seurauksia kehittäjille

Palworld-kehittäjät kaipaavat kavereita.

11.2.2024 10:14

Vuoden 2024 ehdottomiin yllätysmenestyjiin lukeutuvan Palworld-pelin menestys on yllättänyt myös kehittäjä Pocketpairin.

Viime kuussa ilmestynyt selviytymispelejä ja Pokémonia yhdistelevä Palworld nousi kaikkien aikojen pelatuimpien pelien joukkoon pian julkaisunsa jälkeen. Vaikka suosio näyttää hiipuneen huippulukemista, on Palworld edelleen kärkisijoilla esimerkiksi Steamin suosituimpien pelien listalla.

Suursuosion seurauksena Pocketpair kertoo olevansa pahassa henkilöstövajeessa. Japanilaisstudio kertoi sosiaalisessa mediassa jakamassaan viestissä, että Palworldin parissa on vielä paljon tehtävää, minkä vuoksi studio kaipaa rutkasti lisää työntekijöitä.

Pocketpair ei kerro tarkemmin avoinna olevien tehtävien määrästä. Viestin mukaan se hakee työntekijöitä kaikkiin työtehtäviin pelimoottorikokemuksesta riippumatta. Studio mainitsee kuitenkin erikseen etsivänsä erityisesti suunnittelijoita ja ohjelmistokehittäjiä.

Palworldin menestyksekästä alkutaivalta ovat varjostaneet plagiointisyytökset. Kehittäjien on esimerkiksi väitetty lainanneen suoraan hahmomalleja Pokémon-peleistä. Peli ei juurikaan peittele esikuviaan, vaan lainaa melko suorasukaisesti myös esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wildista. Toistaiseksi Pocketpair on kuitenkin saanut jatkaa menestyspelinsä kehittämistä, vaikka The Pokémon Company onkin kertonut seuraavansa tilannetta mahdollisten immateriaalioikeusrikkomusten varalta.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa