Palworld-kehitysstudio on saanut tappouhkauksia Pokémon-faneilta – huima menestys jatkuu plagiointisyytöksistä huolimatta

Jo viiden miljoonan kappaleen myyntiluvut ylittänyt Palworld on saanut myös raivokkaan vastaanoton.

22.1.2024 21:10

Vuoden 2024 ensimmäinen yllätyshittipeli Palworld on ylittänyt huiman myyntirajapyykin voimakkaasta kritiikistä huolimatta.

Pocketpair-studio kertoo Palworldin ylittäneen jo viiden miljoonan kappaleen myyntirajapyykin. Kyseessä on huima suoritus varsin tuntemattoman studion julkaisulta, sillä pelin julkaisusta on kulunut vasta muutamia päiviä.

Myyntilukemat näkyvät myös pelaajamäärissä, sillä Palworld on kivunnut julkaisuviikonloppunsa aikana Steamin ylivoimaisesti pelatuimmaksi peliksi. Viikonlopun jälkimainingeissa Palworld on saavuttanut Steamissa jo kaikkien aikojen kolmanneksi korkeimman samanaikaisten pelaajien lukeman 1 570 002 pelaajallaan.

Pokémon-fanit eivät kuitenkaan ole sulattaneet Palworldin menestystä mukisematta. Melko suoraviivaisesti sekä ideoita että ulkoasua Pokémon-peleiltä lainaavan pelin kehittäjä on vastannut plagiointisyytöksiin verkossa. Studion toimitusjohtaja Takuro Mizobe ei kiistä Pocketpairin Pokémon-vaikutteita vastauksessaan, mutta kertoo pelin hahmoista vastaavien kehittäjien saaneen osakseen julkaisun jälkeen loukkaavia viestejä ja jopa tappouhkauksia. Mizobe kertookin kantavansa vastuun kaikesta Palworldia varten tuotetusta materiaalista ja pyytää lopettamaan Palworldin kuvittajiin kohdistuvan kommentoinnin.

Verkossa julkaistujen kuva- ja videovertailujen perusteella Palworldin sisältöön kohdistuvassa kritiikissä saattaa piillä vahva totuuden siemen. Esimerkiksi yhden pelin hahmomallin on havaittu olevan lähes identtinen Nintendo Switchin Pokémon Scarlet & Violet -pelin Lycanroc-Pokémonin mallin kanssa. Pocketpair ei kuitenkaan ole ottanut kantaa yksityiskohtaisiin plagiointisyytöksiin.


Lähde: VGC

Lisää luettavaa