Palworld nousi ylivertaisesti Steamin pelatuimmaksi peliksi – plagiointisyytökset varjostavat kuitenkin menestystä

Feikki-Pokémonit ovat kelvanneet pelaajille.

21.1.2024 10:21

Pocketpair-studion Palworldista näyttää muodostuneen kuluvan vuoden ensimmäinen jättiyllätys.

Avoimen pelimaailman selviytymissimulaattoria, Pokémoneja ja tuliaseita yhdistelevä peli ylitti julkaisupäivänään torstaina miljoonan myydyn kappaleen rajan vain kahdeksassa tunnissa. Myyntitahti ei vaikuta juuri hiipuneen viikonlopun aikana.

Lauantaina Pocketpair kertoi Palworldin saavuttaneen kolmen miljoonan kappaleen myyntiluvut. Kyseessä on huima suoritus pienen studion uutuusjulkaisusta, jota myydään esimerkiksi Steamissa tällä hetkellä 10 prosentin julkaisualennuksen kanssa hieman yli 26 euron hinnalla. Peli kipusi samalla myös ylivertaisesti Steamin tämän hetken pelatuimmaksi peliksi lähes miljoonalla samanaikaisella pelaajallaan.

Julkaisun menestystä on kuitenkin varjostanut verkossa virinnyt kritiikki. Peliä käsittelevissä verkkokeskusteluissa on kiinnitetty huomiota pelin eläinhahmojen yhdennäköisyyteen Pokémon-hahmojen kanssa. Palworldin ja Pokémon-hahmojen vertailukuvien perusteella inspiraationlähteet ovat ilmeisiä, sillä pelin hahmot vaikuttaisivat lainaavan suoraan elementtejä tutuista taskuhirviöhahmoista. Pocketpair ei ole ottanut kantaa plagiointisyytöksiin.

Lähde: Pocketpair, Eurogamer

Lisää luettavaa